Gå til sidens hovedinnhold

Avmagret bjørn fotografert før dvaleperioden

Den kanadiske fotografen Rolf Hicker har fotografert en avmagret grizzlybjørn med to unger langs bredden av Knight Inlet i Canada. Dyrelivsobservatør fortviler.

- Bjørnene sulter og det knuser mitt hjerte å se dette skje, skriver fotografen, som delte et innlegg med flere bilder på Facebook-siden sin i slutten av september.

Han forteller at det ikke er noe laks igjen til bjørnene, og kanskje også hvalene.

Les også: Britiske eksperter advarer mot torsk fra Nordsjøen: - Bestanden er truet

- Jeg aner ikke hvordan bjørnen vil klare seg gjennom vinteren uten laks, skriver han, og legger til:

- Jeg foretrekker å vise fram et vakkert dyreliv og fine naturbilder, men det er både viktig og min plikt som fotograf å vise fram også denne siden ved naturen og dyrelivet.

Knight Inlet, hvor han har tatt bildene, er et turiststed i British Columbia i Canada, hvor man kan se grizzlybjørner med egne øyne i villmarken.

Les også

Ny rapport: Hver fjerde isbjørn har plast i magen

Endret seg på kort tid

Bildene fotografen har delt, vekker oppsikt blant dyrelivsobservatører. De bekymrer seg for om bjørnen og de to ungene vil klare seg gjennom dvaleperioden.

- De har drastisk endret seg i løpet av et par måneder, sier Jake Smith, som er sjef for viltvoktere i Mamalilikulla First Nation, til CNN, og legger til:

- Bjørnene har problemer.

Med en gang han så bildene til Hicker skjønte han at han måtte prøve å gjøre noe for å hjelpe bjørnene. Laks er bjørnenes viktigste matkilde, og det er veldig lav tilgang på det i området hvor den avmagrede bjørnen er observert.

I år skal det, ifølge kommersielle fiskere i området, være den verste laksesesongen på nestne 50 år, skriver CNN.

Les også: En bjørn brøt seg inn i et amerikansk hjem

Påvirkes av klimaendringene

CNN skriver at det i august ble publisert en rapport som viste at Canada får varmere klima dobbelt så raskt som det globale gjennomsnittet. Dette påvirker igjen laksens økosystemer.

For å bøte på den manglende tilgangen på laks, fikk Smith donert 500 laks fra A-Tlegay Fisheries Society på Vancouver Island, som ble distribuert langs strandlinjen hvor grizzlybjørnene ofte vandrer.

Les også

Bildene av utsultet isbjørn får verden til å gråte

Fisken ble levert med båt i området, og bjørnene som var i området begynte å spise fisken med en gang.

First Nation vil for øvrig fortsette å overvåke bjørnene.

Les også: Rovdata ber jegere og turfolk om å samle bjørnebæsj

Kommentarer til denne saken