Gå til sidens hovedinnhold

Avrevne hestebein funnet i skolegården

- Spilloppmakeri, tror rektor.

Disse to avrevne beina til en hest ble i dag funnet i skolegården på St. Olav. Det var elev Tim Aasvangen (17) som fant hestebeina rundt klokka ti tirsdag formiddag, skriver sa.no.

De to beina lå i en plastpose under en busk på en gressplen i skolegården.

- Det var ikke langt unna klasserommet, på et sted der alle elevene går rett forbi, forteller Aasvangen. Han så det var noe som stakk ut av posen. Derfor dro han bort posen med foten sin.

Beina til en hest
-Da så jeg med en gang at det var beina til en hest. De to beina stakk hver sin vei. Det ene beinet hadde hoven ut, mens det andre beinet lå med hoven inn. På begge beina var det kjøtt og slintrer på den avrevne siden, forteller skoleeleven til sa.no.

Det så ikke ut som om beina var kappet av.

- Jeg vil heller si at de var røsket av, for det hang kjøttslintrer ut av beina, sier han. Beina er helt klart plassert på stedet. Det kan ikke dreie seg om en transport der dyrerestene har falt av.

Funnstedet er under en busk inne på skolens område, like ved en søppelkasse.

- Det er merkelig hvordan beina kan ha havnet her, sier eleven på idrettslinja.

Fjernet beina
Etter hvert kom det mange elever til for å se på hesterestene.

- Folk ble helt satt ut. Det er ganske unormalt å finne to avrevne hestebein i skolegården Vi lurer på hva som har skjedd her, sier Aasvangen. Noen elever ringte til politiet, som ikke så noen grunn til å rykke ut. Deretter ble rektor kontaktet og etter hvert ble beina fjernet.

- Jeg har fått vaktmesterne til å plukke opp beina og bli kvitt dem. Jeg aner ikke hva vi skal gjøre, sier rektor Tormod Korpås ved St. Olav videregående skole.

- Vi kommer vel ikke til å gjøre noe mer. Hadde det vært menneskebein, så hadde saken stilt seg annerledes, men dette er noe man kan få tak i på slakteriet. Jeg ser på dette som spilloppmakeri, sier rektoren. Dermed kommer neppe mysteriet med hestebeina til å bli løst.

Les flere saker i Sarpsborg Arbeiderblad

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå

Kommentarer til denne saken