*Nettavisen* Nyheter.

Avsatt president må kjempe i ny valgomgang på Maldivene

Male (NTB-Reuters-AFP): Maldivenes avsatte president Mohamed Nasheed har igjen sikret seg flest stemmer i presidentvalget i landet.

Det var klart da foreløpige resultater fra valget på sydhavsøyene ble presentert søndag. Men siden Nasheed fikk mindre enn 50 prosents oppslutning, vil det bli holdt en andre valgomgang i slutten av september.

Nasheed ligger an til å få 45 prosents oppslutning, mens rivalen Abdulla Yameen ser ut til å få om lag 25 prosent. Det er disse to som vil møte hverandre i neste valgomgang.

I 2008 vant Nasheed det første demokratiske valget på Maldivene, men han ble tvunget til å gå av etter et opprør blant landets sikkerhetsstyrker for halvannet år siden. Den avsatte presidenten kalte opprøret et kupp.

Nasheed, en ivrig dykker som holdt ett av sine regjeringsmøter under vann for å rette oppmerksomhet mot klimaendringer og stigende havnivå, følte seg sikker på seier før valget lørdag. Det endelige resultatet fra første valgomgang vil ikke være klart før om flere dager.

Maldivene består av over 1.000 øyer og har i underkant av 400.000 innbyggere. Landet ble styrt av autokraten Maumoon Abdul Gayoom, halvbroren til Abdulla Yameen, i over 30 år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.