*Nettavisen* Nyheter.

Avskiltet på vei til Sverige

Foto: Steinar Omar Østli (Halden Arbeiderblad)

Fem biler ble torsdag morgen avskiltet på vei til Sverige. To personer ble også anmeldt for tullete oppførsel.

05.04.12 15:58

Statens Vegvesen og politiet tok oppstilling flere steder langs grensen for å sjekke standarden på de kjøretøyene som var på vei til skjærtorsdagstur til Sverige.

I Halden-distriktet var det kontroller ved den gamle Svinesundbrua, på Idd og i Tistedal. Ved 11-tiden torsdag var fem biler blitt avskiltet som følge av mangler.

Øyvind Grotten i Statens Vegvesen sa til HAs utsendte at trafikken så langt virker å være noe mindre enn tidligere år. Den kan likevel ta seg opp utover dagen, og både politiet, tollvesenet og Statens Vegvesen har høy beredskap.

Trafikk og køer
Politiet i Østfold melder at det i løpet av formiddagen har vært mye trafikk og kødannelser på riksveiene fra Halden mot Sverige, samt på E6 inn i Sverige. Politiet har forsøkt å få fortgang i kolonnene. Ingen større hendelser i forbindelse med trafikken mot Sverige.

Likevel måtte de gripe inn mot to personer på Idd.

Gikk foran kolonne
Litt over klokka 12.00 ble en mann i 20 årene anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han spaserte foran en kolonne med biler på rv 22 ved Søtholmen. Mannen var beruset og hindret normal trafikkavvikling.

Litt tidligere på formiddagen ble en haldenser i 20 årene anmeldt for å ha hindret trafikken ved saktekjøring på Iddesletta.

Les flere saker hos Halden Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.