*Nettavisen* Nyheter.

Avskjed på SMS

– Jeg vil skilles! – Du har sparken! Helt vanlige beskjeder å motta på SMS, viser en ny undersøkelse.

Den britiske avisen The Guardian mener at det blir mer og mer vanlig å formidle dårlige nyheter på SMS. I stedet for å konfrontere folk ansikt til ansikt, velger mange den lettvinte løsningen og sender en tekstmelding.

Avisen utførte undersøkelsen etter at England nylig bestemte seg for å sende SMS til utlendinger som ikke lenger hadde gyldige visum til å oppholde seg i landet.

Sparket 2.500
Allerede for fire år siden ble metoden tatt i bruk da det britiske selskapet The Accident Group valgte å sende ut tekstmeldinger til rundt 2.500 ansatte om at de hadde sparken.

En talsmann i firmaet mente at det var den beste måten å informere de ansatte om at de var uten jobb, ettersom de allerede var klar over at det var lite penger i pengesekken.

Skillsmissebegjæring
Det samme året fastslo myndighetene i Malaysia at SMS var en helt grei måte å begjære skillsmisse på – så lenge meldingen var klar, tydelig og ikke til å misforstå.

Den mest omtalte tekstmeldingen med skillsmissebegjæring sendte Britney Spears til sin daværende ektemann Kevin Federline mens han var på et TV-program for et år siden.

Vendepunkt
Frem til for noen år siden ble tekstmeldinger i mye større grad brukt til å gi kjappe beskjeder, og de selskapene som tok i bruk tekstmeldinger brukte dem oftest for å gi kjappe beskjeder som at bilen var ferdig på service, at pakken hadde ankommet postkontoret og at legetimen klokka 10:00 var bekreftet.

Fremdeles benytter mange selskaper seg av SMS som informasjonskanal, men ifølge den britiske avisen er trenden altså at stadig flere sender dårlige nyheter på SMS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.