Avslappet nytelse hos Thea

Foto: (Side2)

Du finner avslappet nytelse på denne Frogner-restauranten.

29.01.09 13:43

(SIDE2): På rolige Skillebekk finner du Hos Thea, en liten restaurant som har vært der i nesten 20 år. Det er heldigvis ingen spor av 80-tallet verken i dekoren eller på menyen.

En avslappende og varm stemning møter deg i døren, for å ikke snakke om en himmelsk duft av hjemmelagede retter.

Alt klart
Da Kniv og Gaffel ankommer står det brød på bordet og en stor vannkaraffel blir servert umiddelbart. Servicen ved første øyesyn er upåklagelig og den fortsetter å imponere etter hvert som restauranten fylles nesten helt opp på en iskald mandag kveld.

Utvalget på menyen er lite, men eksklusivt. Her finner du tre forretter, to fiskeretter, to kjøttretter og fire dessertretter inkludert en osterett. I tillegg er det en seksretters ukesmeny til 635 kroner. Man kan også velge ut fire av disse rettene til 436 kroner.

- Jeg tror jammen jeg skal våge meg utpå en seksrettest, slår Kniv fast etter å ha studert menyen nøye.

Gaffel bestemmer seg for tre retter fra den faste menyen i stedet. Kniv drikker øl til maten, mens Gaffel har fått anbefalt en hvitvin til forretten, og en rødvin til hovedretten. Et glass vin koster mellom 90 og 100 kroner.

Les hva Vibb-brukerne synes om «Hos Thea».

Fantastisk brød
Drikken ankommer umiddelbart, og mens vi venter på den første retten smaker vi på brødet.

- Dette er kanskje det beste restaurantbrødet jeg noen gang har smakt, sier Gaffel entusiastisk.

- Og vinen er helt utrolig god, skryter Kniv av Chablis fra Domaine Bernard Defaix.

Forrettene kommer delikat anrettet på hvitt porselen. Kniv får pannestekte kamskjell, mens Gaffel har bestilt orientalsk rekeravioli med safran- og limebladsky til 145 kroner.

- Denne var helt ypperlig! Jeg elsker sjømat, sier Kniv og langer innpå.

Franske følelser
Etter at Gaffel kresent har plukket av korianderbladene (- Hvorfor skjønner ikke restauranter at de må si fra om koriander?? Det er djevelens krydder, mumler Gaffel til seg selv), og kvernet litt salt over raviolien er også Gaffel storfornøyd med retten.

- Den manglet bare litt salt, ellers er den helt nydelig. Og vinen passer ypperlig.

Rettene blir servert i et rolig og akkurat passende tempo. Selv om Kniv faktisk skal gjennom dobbelt så mange retter som Gaffel, er det ingen som føler at de blir sittende å vente.

Kniv får så servert forrett nummer to, hummer og pasta, som også faller i smak. Denne blir etterfulgt av fois gras.

- Jeg trodde Fois Gras var mer sånn posteiaktig, sier Gaffel om den fete og hvitfargede gåseleveren.

- Ja når jeg har fått det tidligere har det vært mer som pate, men dette er veldig godt også, sier Kniv som holder på kamskjellene som den beste forretten.

Les brukernes restaurantanmeldelser på Vibb.no

Smelter på tungen
Til hovedrett får Kniv hjortefilet med gnocci, potetpuré og litt grønnsaker.

- Å herregud, kjøttet er så mørt at det smelter på tungen. Dette var nydelig!

Gaffel har bestilt et lammeekstravagansa som består av rosestekt lammecarré, dampet lammepølse, konfitert lammelår og spinatlasagne til 275 kroner.

- Det at det er konfitert betyr at det er ordentlig marinert og nærmest eksploderer av smak når du putter det i munnen, forklarer vår flotte servitør.

Gaffel er ikke helt enig i det med smakseksplosjonen, og synes heller at kjøttet er litt tørt.

- Jeg har smakt bedre måter å behandle lam på, mener Gaffel som ikke er helt overbevist. Også lammepølsa synes hun er litt tam, og at den kunne gjerne ha inneholdt litt sterkere krydder.

- Spinatlasagnen var helt grei, men heller ikke den var noe jeg kommer til å minnes lenge. Lammecarréen var derimot kjempegod, men jeg er litt misunnelig på den hjortefileten din altså, surmuler Gaffel, men skynder seg å legge til at vinen, en Barbera d’alba, var kjempegod.

Lite ost
Til dessert har begge bestilt ost. Kniv som del av seksrettern og Gaffel har bestilt «et utvalg av våre oster» til 125 kroner. Begge to får servert et stykke godt krydret geiteost, med en håndfull oliven til.

- «Et utvalg» bør vel bestå av mer enn én ost, mener Gaffel som synes det er litt drøyt å ta over 100 kroner for et enslig stykke geitost, selv om osten riktignok er veldig god.

Tilslutt kommer Knivs andre dessert, epleis med tilhørende bringebær dekket i champagnesaus. Kniv deler villig med Gaffel og begge er enige i at det er kjempegodt.

- Jeg hadde definitivt spist her igjen, men jeg tror jeg ville valgt seksrettern da, mener Gaffel som også vil fremheve utrolig bra service og skikkelig bra miljø.

- Jeg skulle tatt med moren min, eller bestemoren min som bursdagspresent eller noe slikt, det er en veldig koselig plass.

- Ja, jeg synes det har vært helt vidunderlig, sier Kniv.

Meny: Få retter, men menyen skiftes ut ofte. Til gjengjeld en meget spennende meny og det er ikke vanskelig å finne noe man får lyst på.

Vin: Godt utvalg av vin fra de beste områdene i Frankrike, Italia, Tyskland og Spania, og kombinasjonene til rettene er svært gode etter anbefalinger fra servitører.

Mat: Det meste var veldig godt.

Service: Fantastisk

Stemning/interiør: Man får følelsen av å komme inn i stua til ja, kanskje Thea? Et rom som er dekorert sobert i duse farger, litt romantisk med åpen kjøkkenløsning. Minussiden ved den åpne kjøkkenløsningen er at det kan bli svært varmt, men det løses ved lufting.

Passer spesielt for: Å ta med foreldrene dine/svigers ut på middag og også til en avslappende middag med kjæreste eller venninner.

Spesielt bra: Servicen.

Spesielt dårlig: Lammekjøttet kunne vært litt mer spennende.

Les flere restaurantanmeldelser på Vibb.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag