*Nettavisen* Nyheter.

Avslo dristig fototilbud

Foto: (Privat)

Se, en idrettskvinne som ikke vil kle av seg!

13.07.12 18:53

Den fremadstormede bokseren Fam Elgan måtte tenke seg om flere ganger da mannebladet Mann fikk ferten av henne denne uken.

Bladet, som er kjent for å få norske kjendiskvinner til å kle av seg på trykk, ønsket å ha bergenskvinnen med på et intervju og en fotoshoot.

- Jeg syntes det var smigrende, sier Elgan til BA.no.

Men hun var usikker, og spurte om råd på sin åpne Facebook-profil: «Er Mann stilfullt eller tacky?»

– Ikke «kom og ta meg»-blikk
De fleste som kommenterte, mente hun skulle kjøre på. Men Elgan var skeptisk:

«Hvis Mann er noe i nærheten av det FHM er, så er dette fullstendig uaktuelt. [...] Lettkledde bilder med «kom og ta meg»-blikk får andre ta seg av», skrev hun.

- Jeg fant jo etter hvert ut at Mann er et stilfullt og bra blad. Det er mange flotte jenter som har stilt opp der. Men jeg falt ned på magefølelsen. Jeg er idrettsutøver, og det passer meg ikke å fremsto som noe annet. Ikke nå, i alle fall, sier Elgan.

- Ikke spør!
Dermed lar hun være å kaste seg på den tiltagende trenden med ikke-modeller som kler av seg på glanset papir, enten det nå er Sp-politikere, golf-spilleren Suzann «Tutta» Pettersen , Aqua-Lene , eller de fem kvinnelige OL-håpene som viser det meste i tyske Playboy.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Men jeg vil ikke lukke døren for en fotoshoot der jeg ikke nødvendigvis fremstår som en «hard core» bokser. Og jeg dømmer absolutt ingen, jeg synes bildet av «Tutta» var fint, jeg.

- Så du kunne stilt opp på det samme?

- He he. Det vil jeg ikke svare på. Slutt å spørre!

Fotoidé
Redaktør Knut Christian Moeng bekrefter at Mann har spurt Elgan om et intervju og en fotoshoot, men at dette foreløpig var på idéstadiet.

- Vi holder på med en sportsutgave av Mann. Derfor tenkte vi å samle noen sportsrelaterte jenter, og vi har en fotoidé.

Moeng ønsker ikke å si noe om hvordan bildene med Elgan ville blitt.

- Jenter liker fine bilder av seg selv
Mann har trykket bilder av en lang rekke lettkledde kjendiskvinner de siste årene. Ingen får betaling for å stille opp, ifølge Moeng.

Han nevner hekkeløperen Christina Vukicevic som eksempel på en som ikke vil være med. Hele fire ganger har bladet prøvd seg, ifølge Se og Hør.

- Hvor mange sier nei?

- Noen. Enkelte sier nei én gang, og ja neste gang. Det kommer ofte an på tidspunktet. Men ofte har de en egeninteresse i å stille, de skal kanskje lansere noe, og det blir et «give and take»-spill. Og vi har jo hatt de fleste, fra Anne-Kat Hærland til Ane Dahl Torp.

- Hvorfor takker de ja?

- På grunn av egeninteressen. I tillegg gir vi dem en strålende og morsom dag. Vi bruker proffe fotografer og proffe stylister. De fleste jenter liker å få fine bilder av seg selv i en pen setting. Og forhåpentlig har de også noe å si. For oss er intervjuet like viktig som bildene.

- For salget også?

- Begge deler er viktig. Men det er klart at coveret skal stå som en påle.

- Trenger flere boksekamper
For Fam Elgans del, blir det altså mer boksing enn dristige fotografier i nærmeste fremtid.

Sist BA.no skrev om henne, hadde hun nettopp vunnet sin første internasjonale turnering.

Siden den gang har hun blant annet vunnet sølv i Haringey Box Cup i London for tre uker siden. Hun tapte finalen mot irske Kelly Harrington.

- Det var en god erfaring for meg. Jeg merker at jeg trenger flere boksekamper i blodet. Bli smartere strategisk og bedre teknisk, sier Elgan.

Hennes neste kamp blir i Sverige i september. Hun skal bokse flere kamper utover høsten.

- Det store målet er EM neste år, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag