*Nettavisen* Nyheter.

Avslørende lydopptak for cruisekaptein

Foto: REUTERS/Max Rossi/SCANPIX

En italiensk avis har publisert et lydopptak der kapteinen på cruiseskipet Costa Concordia angivelig nekter å forlate en livbåt og gå tilbake til skipet.

17.01.12 18:58

Hvis opptaket er ekte, er det svært avslørende for kapteinen Francesco Schettino, som tirsdag satt i avhør hos italiensk politi.

Kapteinen ble etter forliset fredag kveld pågrepet og siktet for uaktsomt drap. Han anklages for å ha forårsaket skipsforliset og for å ha forlatt skipet før alle passasjerer var evakuert.

Opptaket som ble lagt ut på nettsiden til Corriere della Sera tirsdag, skal inneholde en samtale mellom kapteinen og en tjenestemann fra kystvakten på øya Giglio.

Her blir kapteinen gjentatte ganger bedt om å gå tilbake til skipet og ta ledelsen over evakueringen, slik at kystvakten kan få oversikt over hvor mange som trenger hjelp.

Truer kapteinen
Men kapteinen blir tilsynelatende sittende i livbåten. Det fører til at kystvaktens representant både truer og roper til kapteinen.

«Hør, Schettino, kanskje reddet du deg selv fra havet, men jeg vil sørge for at du fremstår i et svært dårlig lys. Jeg vil sørge for at du får svi for dette», sier kystvaktens representant.

«Jeg går ingen steder. Jeg er her», sier personen som angivelig er kapteinen. Han sier også at han leder evakueringen fra der han er, hvorpå kystvaktens representant spør kapteinen om han nekter å gå tilbake og hvorfor.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag