NEW YORK (Nettavisen): I en ny bok fra Stephanie Grisham, som i flere år var pressesekretær for Trump i Det hvite hus, avslører hun flere detaljer om hvorfor Donald Trump ble innlagt på sykehuset mens han var president.

Les også: Kommer med avslørende Melania-bombe: - Dette kommer fra en som har sett og hørt alt

Boken kommer i oktober

Grisham, som både var pressesekretær i Det hvite hus, stabssjef for Melania Trump og kommunikasjonsdirektør i East Wing, skriver om hendelsen i boken «I'll Take Your Questions Now», som kommer i oktober.

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

CNN melder at årsaken til innleggelsen på det anerkjente sykehuset Walter Reid i november 2019 var at Trump var inne for en koloskopi, som er en undersøkelse av hele tykktarmen ved hjelp av et koloskop.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Selv om Grisham i boken selv aldri nevner ordet koloskopi, så melder skriver CNN, som har fått tilgang til boken, at forfatteren flere ganger impliserer at dette var årsaken til innleggelsen.

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

Forfatteren skriver at innleggelsene, som førte til flere spekulasjoner om Trumps helse, egentlig var «et svært vanlig inngrep», som som oftes medfører at pasienten havnet i narkose.

Ifølge forfatteren skal også president George W. Bush hatt flere lignende inngrep mens han var president.

- Ønsket ikke at Pence skulle få makten

Grisham skriver også i boken at Trump valgte å ikke ta narkose, fordi han ikke ønsket at visepresident Mike Pence formelt sett skulle få makten mens Trump var under narkose, skriver Insider.

Trump skal også ha gitt uttrykk for at han ikke ønsket å blir latterliggjort, eller «the butt of a joke», som flere medier skriver, på kveldsunderholdningsprogrammene på TV som en følge av inngrepet.

Ifølge The Washington Post kunne koloskopi-undersøkelse blitt en gyllen anledning for Trump til å nå ut til folket om viktigheten av slike rutinekontroller med koloskopi.

- Men som med Koronaviruset, så var han altfor innpakket i sitt ego og sin egne vrangforestillinger om sin uovervinnelighet, skriver Grisham i boken.

Trump: - Kjedelig søppel

I en uttalelse slår Trump tilbake mot Grisham, som sa opp jobben i Det hvite hus i forbindelse med opprøret på Capitol januar i år.

Les også: – Tvinges til å komme og kysse ringen til Trump

- Det er for ille at møkka-publisister fortsetter å rapportere om dette kjedelige søppelet. Vi og MAGA-bevegelsen er fullstendig vant med dette. Og en dag ikke for langt inn i fremtiden vil vi få vår stemme tilbake og bli behandlet rettferdig av pressen, skriver Trump-organisasjonen i en uttalelse til CNN.

Les mer om boken her: Kommer med avslørende Melania-bombe: - Dette kommer fra en som har sett og hørt alt

Talspersonen til Trump, Liz Harrington, legger ifølge CNN til følgende;

- Denne boken er nok et ynkelig forsøk på å tjene penger på presidenten og fortelle løgner om Trump-familien.

Les også: Denne legen har mistet over 100 koronapasienter: Det han sier er sjokkerende

Også i oktober 2020 havnet Trump på sykehus, da i forbindelse med at han ble smittet av koronaviruset.

Les mer: - Trump hadde problemer med å puste