Avslører pressens verste tabber

Presseveteranene Audun Stølås og Geir Magnusson har utgitt bok om norske mediers største tabber gjennom årene. Sjekk de groveste.

13.09.04 16:50

Vinneren ble en NTB-sak hvor nyhetsbyrået først skrev om en stakkars svensk 62-åring som ble sparket i hjel av sju morderiske tiurer.

Det viste seg at en dårlig printer i redaksjonen lagde alle j-er om til i. Dermed ble svenske tjurer, altså okser, om til tiurer. Halve Norges medier kastet seg over saken, og morder-tiurene fikk behørig dekning.

Avisa Nord-Trønderen var heller ikke snau i sin historie fra Vikna:

Vikna Jeger- og Fiskeforening hadde bestemt seg for å sette ut harer for å skape en ny jaktopplevelse i øykommunen. Tiltaket ble behørig bekjentgjort i Nord-Trønderen, der en av typografene la inn en frisk trykkfeil:

«Vikna Jeger- og Fiskerforening har fått tillatelse til å sette ut 10 horer på Vikna, uten hensyn til fredningsbestemmelsene».

Muntre historier
Som det framgår av vinner-tabben er det ikke de store og kritiske skandalene i norsk presse som avdekkes i boken «Tabber og tull fra den fjerde statsmakt». I stedet har Stølås og Magnusson samlet inn de gode historiene som har blitt gjenfortalt gjennom årene over ølglassene på pressepuben Tostrupkjelleren, og det er mye å smile av.

- Vi har forsøkt å skrive en vennligsinnet bok om en vennligsinnet yrkesgruppe, sier Audun Stølen.

Han presiserer at de har valgt ut de godmodige, ikke ondsinnene tabbene som ulike pressefolk har begått opp gjennom tiden.

- Vi vil gi folk et glimt inn i den redaksjonelle verdene, og drive litt folkeopplysning, sier Stølen om boken.

Mindre humor
De to parhestene mener det var mer humor i redaksjonene før, da journalistspirene ikke trengte gjennomsnittskarakterer som en medisinstudent for å komme inn på Journalisthøgskolen.

- Det er også mindre trykkfeil nå enn før. Vi har fått færre korrekturlesere, men bedre rettskrivingsprogram, sier Stølen.

Tja, dersom journalistene nå begynner å stole på rettskrivingsfunksjonen i Word kan det fort bli stoff til en ny bok av Stølen og Magnusson.

Juryen som kåret den verste tabben bestod av kjente navn som Alf Skjeset fra Nationen, Thor Viksveen, NTB, Bjarte Botnen, Vårt Land og Mange Lerø, Ukeavisen Ledelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag