Gå til sidens hovedinnhold

Avslørt av bryllupsinvitasjon og kvitteringer

Søppledumper må pent fjerne søppelet sitt etter å ha blitt «fersket».

Også 10. oktober i år ble det oppdaget at noen hadde kjørt store mengder søppel med klær, elektriske apparater, oljedunker, møbler, ureint trevirke og mere til og dumpet det på bålplassen. Kjettingen som sperret veien var saget av, skriver Lofotposten.

Denne kjettingen skulle innbyggerforeningen straks erstatte med en ny og kraftigere utgave, slik at uvedkommende i biler ikke kunne ta seg ned dit med nye lass.

Men den avtalen med kommunen har man ikke etterlevd, og forleden ble det på ny oppdaget at store mengder søppel var kjørt dit og dumpet, blant annet klær, en mikrobølgeovn, en vaskemaskin, et fjernsynsapparat, klær og møbler.

Men inne i alt søppelet befant det seg kvitteringer og fakturaer, og en bryllupsinvitasjon som ledet til at eieren av i alle fall deler av søppelet fra Kabelvåg, ble avslørt.

Leder Svein Christiansen ved teknisk drift i Vågan kommune sier at man har tatt kontakt med eieren av søppelet, og kvinnen har lovet å hente dette og bringe det til LAS innen torsdag.

Saken vil derfor ikke bli politianmeldt.

Resten av avfallet, som har ukjent opphav, skal innbyggerforeningen laste opp på en kommunal lastebil, og det kjøres så til LAS. Deretter skal innkjøringen til området avlåses med en solid kjetting, som er anskaffet.

- Innbyggerforeningen må nå føre ordentlig kontroll med at dette ikke skjer på ny, og sikre at ikke annet enn rent trevirke kjøres dit og brukes til Sankthansbål, og dette bålet skal også begrenses i omfang, sier leder Svein Christiansen ved teknisk drift i Vågan kommune.

Les flere saker i Lofotposten

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker