*Nettavisen* Nyheter.

Avslørt etter nettsøk om brann+innbo+forsikring+whitespirit

Her er brannfolkene på åstedet etter boligbrannen for snart tre år siden. Påtalemyndigheten mener brannen var påsatt. Foto: Arkivfoto

Huset kvinnen og hennes tre barn bodde i brant ned til grunnen. Hun ble avslørt som brannstifter etter å ha søkt på internett.

Nå må hun i fengsel og betale 3,5 millioner kroner i erstatning, skriver Bergensavisen.

Tre dager før den omfattende boligbrannen i en av Bergens nabokommuner i september 2011, var det branntilløp i den samme boligen.

En stund før brannene økte innboforsikringen til 1,3 millioner kroner. Nå har Nordhordland tingrett funnet det bevist at kvinnen i 40-årene selv tente på boligen hun leide.

Slet økonomisk

Hun slet med økonomiske problemer, men nektet skyld for brannstiftelse. Selv mener hun at det var andre i huset natten brannen oppsto.

Hun nektet også å ha søkt på nettartikler om «brannårsaker», «whitespirit», «innboforsikring», både like før og etter brannen, da hun ennå ikke var mistenkt.

«Riktignok er det teknisk mulig for utenforstående å skaffe seg tilgang til tiltaltes PC ved såkalt «hacking», men retten finner det usannsynlig at noen har benyttet en slik metode i hensikt å rette mistanke for ildspåsettelsen mot henne», heter det i dommen.

Underslo fra FAU

Hun ble også funnet skyldig å ha underslått 113.000 kroner da hun var leder for foreldreutvalget (FAU) ved en barneskole.

I løpet av et drøyt halvår overførte hun pengene fra elevene/foreldrene til bankkonto hun selv disponerte, og hun brukte pengene til private ting.

Kvinnen ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, hvorav de åtte månedene ble gjort betinget.

Samtidig må hun ut med millionerstatning til forsikringsselskapet.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag