*Nettavisen* Nyheter.

Avslørte delfinens hemmelige våpen

Delfinen ville knust OL-vinneren Michael Phelps i svømmehallen. Nå vet forskerne hvorfor.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Det har lenge vært et mysterium hvordan delfinen er i stand til å svømme råfort. Forskere begynte å kartlegge delfinens svømmeegenskaper allerede i 1936.

Nå har de fastslått at tilslaget i delfinens svømmetak er på hele 96 kilo, skriver AP. Dette kaster et helt nytt lys over mysteriet.

Paradoks
I 1936 fastslo zoologen James Gray at delfinen ikke hadde nok muskler til å svømme så fort som den gjør. Dette ble karakterisert som «Gray paradokset» fordi man manglet en fysiologisk forklaring på svømmeegenskapene. Spørsmålet er fremdeles omstridt blant forskere.

Nå mener et team med forskere at de har motbevist «Gray paradokset»

- Det er ikke noe paradoks. Delfinene har alltid hatt nok muskler til å gjøre dette. Gray tok feil, sier Mark Fish, professor i biologi på West Chester Universitetet i Pennsylvania, ifølge AP.

Les mer fra Dittdyr.no:

Denne fisken koster 300.00

- Vi forsikrer heller hunden enn barna

Er dette kunst?

Knuser olympisk mester
Delfinens svømmeegenskaper ble testet på Long Marine Lab på Universitet i California Santa Cruz, hvor man med digitalkamera og dataovervåking undersøkte boblene fra delfinenes svømming.

Dermed kunne de fastslå tilslaget i svømmetakene til delfinen, som blir anslått til å være tre ganger kraftigere enn den olympiske mester i svømming Michael Phelps.

Metoden har tidligere blitt brukt for å hjelpe USAs olympiske svømmelag til å få mer ut av svømmetakene, skriver AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag