Gå til sidens hovedinnhold

Avslørte ny smuglermetode

- Vanskeligere å ta, mener Tor Fredriksen i Tollvesenet på Gardermoen.

Det er smugleren selv som opplyser til politiet at det var kokain løst opp i alkohol i de 40 kondomene han hadde i magen, skriver Romerikes Blad.

-Uten erkjennelsen er det mulig vi ikke hadde oppdaget dette i det hele tatt, sier politiadvokat Tore Andersen i Romerike politidistrikt til rb.no.

Den 31 år gamle kanadieren landet på Gardermoen mandag ettermiddag med fly fra Amsterdam og ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.

Så ut som kontrastvæske
Etter at Tollvesenet fattet mistanke i mannen ble han overlatt til politiet og fraktet til sykehus for å ta røntgenbilder. De viste ingen spor av narkotika skjult i de mer tradisjonelle kulene, men kun noe som så ut som kontrastvæske.

Konfrontert med spørsmål om hva dette var, erkjente 31-åringen at det var narkotika. Hadde han imidlertid fortalt at dette var noe medisinsk, er ikke politiet sikre på om de ville gjort nærmere undersøkelser.

- Hadde han svart at han hadde vært til medisinsk behandling, så hadde han antakelig blitt sluppet, sier politiadvokat Andersen.

- En utfordring
Kontorsjef i Tollvesenet på Gardermoen, Tor Fredriksen, mener imidlertid at det er mer enn kun røntgenbilder som avslører smuglerne.

- Denne nye metoden, som første gang i Norden ble oppdaget på Arlanda i 2010, er en ny utfordring. Men vi lener oss ikke kun på røntgenbilder. Det er flere indikatorer som spiller inn når vi avslører smuglerne, sier Fredriksen.

Det å finne flytende kokain er imidlertid ikke nytt for Tollvesenet på Gardermoen.

- Vi har tidligere funnet dette på sjampoflasker og lignende. Det er det at de har valgt å putte det innabords, som er nytt, sier Fredriksen.

- Trengte penger
31-åringens forsvarer, Torkil Jan Røseid, sier til rb.no at han ikke kan svare på hvorfor klienten hans valgte å legge kortene på bordet til politiet. Bakgrunnen for smuglingen skal være enkel:

- Han trengte penger. Sånn er det ofte i disse kurrer-sakene. Folk havner i situasjoner der de må ha penger, eller eventuelt slette gjeld, sier forsvareren.

Politiadvokat Andersen har ikke hørt om smugling på denne måten tidligere, og er spent på hva styrkegraden på stoffet er, når analysene foreligger.

- Vi aner foreløpig ingenting om hvor stor omsetningsverdien av dette stoffet er, sier han.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter