RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim Wiencis / Splash News (Tim Wiencis / Splash News)

Avslører ettersøkte oppskrifter

Nå kan du lage KFC-kylling hjemme!

(SIDE2): Amerikanske Ron Douglas (34) besettelse om å avsløre ulike restaurantkjeders hemmelige oppskrifter startet for flere år siden. Kona hans utfordret ham til å finne en av de mest ettersøkte oppskriftene i Amerika, nemlig hva som ligger bak den gode smaken på Kentucky Fried Chicken (KFC).

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Etter en rekke forsøk hevder han nå å vite de 11 krydderne og urtene som finnes i KFC-oppskriften. Og nå deler han den, pluss en del andre matavsløringer, i boken «America's Most Wanted Recipes».

Kjempet hardt
Douglas begynte sin leting på oppskrifter på internett. Han fant ut at det var tusenvis av personer som lurte på oppskrifter fra kjente matkjeder, derfor startet han en hjemmeside med mål om å få tak i mattips.

Douglas dro også ofte til KFC og tok med mat hjem for å prøve å finne ut hva kyllingen inneholder.

– Noen ganger sa jeg også til servitørene at kona mi hadde matallergi og at jeg var nødt til å få vite ingrediensene. Jeg fikk noen ganger en full liste over innhold, sier Douglas til Today .

Han innrømmer samtidig at den eksakte oppskriften aldri har blitt avslørt, men mener bestemt at hans er så å si lik fasiten.

– Vi har kommet fram til en oppskrift som folk ikke kan smake forskjell på.

– Umulig
KFCs talsperson frykter imidlertid ikke avsløringene i «America's Most Wanted Recipes».

- Colonel Sanders' hemmelige oppskrift med 11 urter og krydder er en av de mest berømte verden over, og forholdsreglene som er tatt gjør at det er umulig å finne identiteten på ingrediensene, sier KFC-talsperson Rick Maynard.

Han påpeker at en rekke personer har prøvd å finne svaret opp gjennom tidene, men at oppskriften kun finnes på KFC-restaurantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere