RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørt av «trainspotter»

(Bygdeposten)
Sist oppdatert:
20-åringen som passerte overgangen til Krøderbanen med farlig liten klaring til et tog, har nå vedtatt et forelegg for å ha kjørt mot rødt lys.

Til Bygdeposten opplyser politioverbetjent Lisbeth Edvardsen ved Modum lensmannskontor, at mannen har vedkjent seg forholdet, og at politiet nå ser saken som avsluttet.

Den 20 år gamle moingen meldte seg selv samme dag som Bygdeposten kunne vise bildet og videoopptaket av hendelsen hvor bilen han kjørte passerte rett foran toget på Krøderbanen, på riksvei 35 ved Sysle.

Se video her

Ovenfor Nettavisen har ikke Edvardsen lyst til å kommentere hva bilisten har sagt om hendelsen i avhør.

- Jeg registrerer at han ikke erkjente straffeskyld i avhør, men nå har vedtatt boten.

- Hadde man kunne tatt ham hvis han ikke meldte seg?

- Det blir bare spekulasjoner, men vi hadde nok vært avhengig av tips. Nå er jo dette en bil med spesielle kjennetegn, dette er også en liten kommune og dette var i tillegg en lokal fører. Muligheten for å finne sjåføren ville nok vært tilstede, sier Edvardsen.

- Betyr dette at hvem som helst kan filme farlige overganger, og sende bevis til politiet for bøtelegging?

- Det blir et juridisk spørsmål som en påtalejurist kanskje kan svare på. Jeg har ingen kommentar til dette.

Til Nettavisen opplyser Edvardsen at denne episoden er spesiell, siden det ble gjort et videoopptak av veterantoget på nettopp dette stedet. Derfor vil hun heller ikke opplyse om botens størrelse i forhold hva som kan bli referanse ved lignende saker.

I september opplyste tipseren at det er for mange bilister som ikke bryr seg om lyd- og lyssignalene ved togovergangene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere