RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørte falsk Pia

Sist oppdatert:
4000 mennesker er venner med den falske Pia Haraldsen på Facebook.

(SIDE2:) Hun er imidlertid ikke den eneste falske profilen på nettsamfunnet.

Det florerer av falske kjendisprofiler på Facebook. Blant annet har flere oppdiktede figurer sin egen Facebook-side. Blant dem finner vi Bart Simpson, Gregory House, Ray Barone med flere.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men det er få av dem som lurer så mange som Pia Haraldsens eller Pia Rennate Haraldsen som det står. 4000 personer, derav flere journalister, er venner med den falske Pia.

- Jeg fikk sms-er fra venner som lurte på hvorfor jeg ikke svarte dem på Facebook. Det var da jeg begynte å lure, sa Pia Haraldsen da hun var gjest på «Frokostshowet» på Radio 1 mandag morgen ifølge VG Nett.

Haraldsen sier hun ikke har noen Facebook-profil.

Flere kjente personer har en såkalt offisiell Facebook-side som styres av deres hjemmesideadministrator eller plateselskapet. Bruce Springsteen, som har tittel musician, har for eksempel sitt eget Facebook-samfunn. Det samme har Shakira og Gregory House eller House M.D - bare at denne styres av Fox Television.

Lurte kjendiser
I fjor fikk en eller flere ukjente personer tilgang til privat informasjon om Ane Dahl Torps kjendisvenner etter at en falsk profil ble opprettet.

BAKGRUNN: Falsk Ane lurte kjendisene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere