RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslørte siktedes navn ved en glipp

Sist oppdatert:
VG trykket bilde av feil mann på gårsdagens førsteside, mens Nettavisen avslørte identiteten til den siktede i Lindh-saken i morges. – Det var en rutinesvikt, sier utgavesjef Tormod Utne.

Det går fort for mediene i jakten på de beste sakene, det har medie-Norge fått merke de siste dagene. Både VG og Nettavisen har trått feil i jakten på gode oppslag

Nettavisen gikk så langt som å avsløre den siktedes identitet i morges. På toppen lå et usladdet bilde av mannen som er siktet for mordet på Sveriges utenriksminister, Anna Lindh, ute og om man høyreklikket med musen på bildet fikk man også opp mannens fulle navn.

- Det var et filnavn som lå ute i fem minutter. Det var en feiltagelse og vi endret det så snart det ble oppdaget, sier utgavesjef Tormod Utne til Propaganda.

Han forteller at de rutinemessig lagrer alle bilder på navn for lettere å kunne finne tilbake til dem i egen database. Dette ble gjort også denne gangen. At bildet ble lagt ut uten sladd, var også en feil som ble rettet opp etter kort tid, ifølge Utne.

- Det var en rutinesvikt og ingen redaksjonell avgjørelse. Det er slikt som skjer når man jobber i vill fart, sier Utne.

Feil gjorde også VG da de i går trykket bilde av feil person på førstesiden under tittelen "TATT for Lindh-drapet".

- Vi trykte bilde av feil person. Det er en feil som ikke skal gjøres og det er sterkt beklagelig, sier VGs sjefredaktør Bernt Olufsen til Dagbladet.

Avisen hadde kjøpt bildet av Aftonbladet, som måtte krype for svensk mediepresse i går ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere