*Nettavisen* Nyheter.

Avslutter forretningene med Farouks far

- Ett skritt i riktig retning, sier Frp-politiker.

15.02.11 15:08

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste personer. Han er Farouk Abdulhaks far, som er som er ettersøkt på drapet på Martine Vik Magnussen.

I en årrekke har Shaher hatt enerett på import av biltypen Mercedes i Jemen. Nå skal samarbeidet ta slutt, melder VG.

Ble oppfordret

Grunnen er trolig at en gruppe norske politikere oppfordret til dette.

Skrev brev
Nettavisen skrev tidligere i desember om at flere norske stortingsrepresentanter forfattet et brev som skulle sendes til Shaher Abdulhaks internasjonale forretningsforbindelser. De ba selskapene om å vurdere samarbeidet med den ettersøktes far.

Brevet ble sendt til blant annet Coca- Cola, Whirlpool, Mercedes Benz produsenten Daimler AG og Xerox

Forpliktet
Nå har den tyske bilprodusenten Daimler AG besvart brevet.

Ifølge brevet føler Daimler AG seg forpliktet av å bryte forbindelsene til Saher Adbulhak. De skriver også at de forventer det samme av sine forretningspartnere.

Et skritt i riktig retning
Frp-politiker Gjermund Hagesæter var en av stortingspolitikerne som undertegnet brevet, hvor det ble oppfordret å bryte forretningsforbindelsene med Farouks far. Han er glad for nyheten om at bilgiganten nå bryter samarbeidet med den jemenittiske multimillionæren.

- Dette er et skritt i riktig retning, sier han til Nettavisen.

Hagesæter er godt fornøyd med Daimler reagerte så hurtig.

- Det gir store forhåpninger til at flere av forretningsforbindelsene følger etter når et så stort selskap reagerer så raskt, sier han videre.

Frp-politikeren tror at det vil svi hardt for Farouks far når samarbeidspartnere trekker seg ut på denne måten.

- Hvis flere følger etter nå, vil det være et veldig sterkt press for å få en utlevering av Farouk, konstaterer Hagesæter.

-Tar bekymringene alvorlig
VG har fått tilgang på brevet, hvor der står følgende:

«Vi tar deres bekymringer alvorlig. Daimler er strengt forpliktet av etiske retningslinjer, og vi forventer det samme av våre forretningspartnere. Basert på våre egne overveielser har vi allerede avsluttet distribusjonsrettighetene til United Engineering & Automobile Co. Ltd i Jemen, et selskap knyttet til Shaher Abdulhak. Forretningssamarbeidet vil bli effektuert i henhold til juridiske begrensninger i september 2011».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.