RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslutter letingen etter norsk helikopter

Sist oppdatert:
Lübeck (NTB): Letingen etter det norske helikopteret med to personer om bord som er savnet i Nord-Tyskland, er avsluttet for helgen.

En vanntett ryggsekk som tilhører en av dem som var om bord, ble funnet på stranden ved Neustadt torsdag. Men letemannskapene har foreløpig ikke funnet flere spor etter helikopteret til selskapet Helitrans.

Både selskapet og Hovedredningssentralen Nord-Norge bekreftet fredag at den tyske redningstjenesten hadde innstilt letingen for helgen. Snø på bakken ble oppgitt som en av årsakene. Det ventes at fartøyer med bedre utstyr for undervannssøk vil bli satt inn i søket utenfor kysten i begynnelsen av neste uke.

Ryggsekken som er funnet, tilhører en rumener som var om bord i helikopteret. Piloten var en nordmann ansatt i Helitrans.

De to var på vei fra Lübeck til Halmstad i Sverige da de forsvant fra radaren onsdag. Letingen har pågått både på land og til sjøs nord for Lübeck-bukta.

Det savnede helikopteret er av typen Eurocopter AS350. I oktober i år måtte Helitrans sette alle sine helikoptre av denne typen på bakken etter ordre fra Luftfartstilsynet, skriver NRK. Årsaken var at tilsynet i en kontroll fant utdaterte flygermanualer. Helikoptrene ble satt i drift igjen etter at feilen var rettet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere