RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslutter søk etter savnet fisker

Sist oppdatert:
Redningsmannskaper i Rogaland avsluttet søndag kveld søket etter den 51 år gamle fiskeren som har vært savnet siden fredag.

Redningsmannskaper i Rogaland avsluttet søndag kveld søket etter den 51 år gamle fiskeren som har vært savnet siden fredag.

Etter omfattende leting i tre dager avsluttet Hovedredningssentralen for Sør-Norge søndag kveld letingen etter yrkesfiskeren.

– Vi har avsluttet søket etter overlevende, nå overtar Rogaland politidistrikt oppgaven fra mandag med å lete etter en antatt omkommet. sier vakthavende redningsleder Ben Vikøren til NTB.

Dårlig vær
På tredje dagen ble det lett på sjøen og langs land. Frivillige fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder gjorde strandsøk mellom Moivika og Ogna. I sjøen ble det søkt fra Bømlo og nordover mot Sotra.

Søkeområdet er definert ut fra beregninger av hvor den savnede fiskebåten kan ha drevet dersom den fortsatt flyter. Været i området har vært dårlig hele helgen med mye vind, lavt skydekke og litt tåke.

Lete på havbunnen
Politiet vil trolig vil sette i gang søk etter antatt omkommet person på havbunnen mandag. Årsaken til at dette ikke er blitt gjort tidligere, er de dårlige værforholdene i området.

Mannen dro ut alene med sin 26 fot store båt fra Hellvik fredag formiddag. Målet var Moivika, like vest for Hellvik, hvor han hadde noen hummerteiner. 51-åringen ble sist sett klokken 10, og han ble meldt savnet klokken 16.45. Det er uklart om han har radio i båten, og det er heller ikke kjent hva slags nødutstyr som er om bord. En av mannens hummerteiner med en blåse er blitt lokalisert løsrevet fra de elleve andre på om lag 50 meters dyp.

Det har i helgen ikke vært mulig å undersøke dette nærmere, men det utelukkes ikke at dette kan gi forsvinningen en forklaring. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere