RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avslutter søket etter norske piloter

Foto: DENIS BALIBOUSE (Reuters)
Sist oppdatert:
Kystvakten har gitt opp håpet om å finne de savnede nordmennene i live.

En norsk flygerstudent og en norsk flygerinstruktør ved flyskolen East Phoenix Aviation, ble meldt savnet da flyet deres styrtet ned i Atlanterhavet utenfor Daytona Beach i Florida onsdag kveld lokal tid.

Nå har Den amerikanske kystvakten (US Coast Guard) avsluttet søket etter de savnede nordmennene.

Innstilt på ubestemt tid
- Søket etter de to savnede individene er blitt innstilt på ubestemt tid. Det lokale sheriffkontoret skal fortsette å lete etter vraket, men søket etter de savnede er fra vår side avbrutt, sier talsmann for Den amerikanske kystvakten, Christoffer Evanson, til Nettavisen.

- Nå har vi søkt i nesten to dager over et stort område uten å finne dem. Dermed er det blitt besluttet at Kystvakten (US Coast Guard) trekker tilbake ressursene sine og lar letemannskapet få hvile, sier Evanson.

Hittil har letemannskaper bare funnet en loggbok, en lommebok og noen vrakdeler av Cessna 172-flyet, som styrtet på langgrunnen 150 meter fra land.

Ukjent årsak
Den amerikanske havarikommisjonen mener det kan ta mellom seks måneder og ett år før de kan fastslå årsaken til styrten, skriver The Daytona Beach News Journal.

Vitner har fortalt amerikanske medier at de så røyk fra Cessna-flyet før det styrtet ned i en spiralform i havet. Men leder for havarikommisjonens etterforskning, Butch Wilson, kan ikke bekrefte om det var brann om bord på flyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere