Gå til sidens hovedinnhold

Avslutter søket etter paraglider

Leteaksjon etter styrtet paragliderpilot på Voss avsluttet.

Onsdag ettermiddag kom meldingen om at to paragliderpiloter hadde styrtet i området Hangur-Bavallen på Voss, men trolig var det ikke snakk om to, men én ulykke.

En paragliderpilot som måtte nødlande i skogen rundt 200 meter sørøst for Hangursrestauranten kan ha blitt observert av flere personer på forskjellige steder, melder Avisa Hordaland.

- En mann hadde hatt en uheldig landing, og hektet paraglideren fast i et tre. Han kom seg uskadd fra hendelsen, og meldte fra selv, sier lensmann Ivar Hellene i Voss lensmannsdistrikt til Bergensavisen.

Politi og nødetater mottok to meldinger om paragliderulykke, den ene klokka 12.20, den andre klokka 12.50.

Den uheldige paragliderpiloten hadde ingen kunnskap om leteaksjonen som var satt i gang da han kom gående ut av skogen. I 45 minutter ble det søkt med luftambulanse i fjellet mellom Hangur og Bavallen uten resultat, og søket ble avsluttet, melder Avisa Hordaland.

- Den ene klarte seg bra. Den andre har vi ikke fått kontakt med. Det er et ulendt terreng og vanskelig for letemannskapene å ta seg fram, uttalte operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen klokka 14. Da hadde politiet fortsatt som utgangspunkt at det kunne være to hendelser.

- Luftambulanse er på stedet, og alpin redningsgruppe er rekvirert. Lokalt brannvesen og andre instanser er også på plass, uttalte han.

Denne uka pågår Ekstremsportveko på Voss.

I området det en gondolbane. Dette er et skianlegg om vinteren mens anlegget sommerstid benyttes av blant andre paraglidere.

All aktivitet med paraglider i området ble stoppet mens redningsaksjonen pågikk. Det samme gjaldt flytrafikken i området, melder Avisa Hordaland.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken