RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avsluttet året sterkt

Foto: Fred. Olsen Produtions
Fred. Olsen Production opplevde snudde underskudd til overskudd.

Fred. Olsen Production fikk i fjerde kvartal et resultat før skatt på 1,8 millioner dollar. Det er en kraftig forbedring fra et underskudd på 42,9 millioner dollar før skatt i fjerde kvartal 2008. Driftsresultatet ble bedret til 4 millioner dollar fra et driftsunderskudd på 20,7 millioner dollar i samme periode i 2008.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 14,3 millioner dollar mot 6,4 millioner dollar i samme kvartal året før.

Driftsinntektene økte til 28 millioner dollar fra 19,3 millioner dollar. I tillegg fikk selskapet en gevinst på salget av «Knock Nevis» på 6,6 millioner dollar.

Selskapet hadde en kontantstrøm fra driften på 50,7 millioner dollar i 2009 og samlet økte kontantbeholdningen med 8,1 millioner dollar til 112,2 millioner dollar ved utgangen av kvartalet.

De opplyser at FPSO-markedet tok seg betydelig opp i løpet av fjerde kvartal og at det ble tildelt seks nye kontrakter i perioden. Det er det høyeste antallet for et kvartal siden 2006.

- Globalt venter vi fornuftig aktivitet i første halvdel av 2010 ettersom ordrereservene blir ryddet, selv om vi er forsiktige med tanke på utsiktene for 2010 sett under ett, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere