Gå til sidens hovedinnhold

Avtale sikrer budsjettfred i USA i to år

Washington (NTB-Reuters-Ritzau): Senatet i Washington har formelt godkjent en toårig budsjettavtale, som redder det amerikanske statsapparatet fra en ny nedstengning.

Representantenes hus hadde allerede stemt ja til den viktige planen, som sikrer de overordnede utgiftsrammene de neste to årene. Nå sendes den videre til president Barack Obama. Han har allerede signalisert at han vil underskrive avtalen.

Med den nye budsjettenigheten unngår amerikanerne en gjentakelse av nedstengningen av deler av statsapparatet den 15. januar.

I oktober ble Demokratene og Republikanerne i siste øyeblikk enige om en midlertidig avtale som sikret en økt låneramme slik at USA kunne overholde sine låneforpliktelser.

Men den midlertidige avtalen kom ikke på plass før deler av det føderale statsapparatet hadde vært stengt i over to uker.

Budsjettavtalen Senatet har godkjent avvikler enkelte av de automatiske kuttene i alle departementer som ble innført i fjor og innfører i stedet mer konkrete budsjettkutt. Den inkluderer ikke skatteøkninger, men derimot en avgift på flyreiser som øker statens inntekter. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis