RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser enighet om tysk pant

Sist oppdatert:
Den tyske detaljhandelens organisasjon avviser blankt at fredagens melding fra miljøvernminister Jürgen Trittin om et pantekompromiss, betyr at handelen har gitt opp pantemotstanden
Les også: Tysk pantesystem fra 1. oktober likevel (Ny2)

Den tyske detaljhandelsorganisasjonen HDE avviser kontant at det vil bli noen bred oppslutning om pantesystemet som den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin fredag ettermiddag meldte om.

Trittin meldte da at man var blitt enige med deler av handelen om å innføre et nasjonalt pantesystem fra 1. oktober. Distributøren Lekkerland Tobaccoland, som primært dekker kiosker og bensinstasjoner, skal gå i bresjen for et slik system, som andre kan slutte seg til.

Men handelsorganisasjonen HDE, som har frontet motstanden mot pant, avviser at dette vil bety noen bred innføring av et pantesystem for bokser og engangsflasker fra 1. oktober.

Talsmann Hubertus Pellengahr i HDE sier ifølge nyhetsbyrået at størstedelen av handelen i stedet vil fjerne engangsemballasje fra hyllene i løpet av to uker.

Pellengahr mener Trittin er uærlig når han beskriver fredagens utvikling som en seier, og sier det i stedet er et stort nederlag for miljøvernministeren, som kommer fra De Grønne, og har pant som en av sine fanesaker.

Han sier at kompromisset til nå bare omfatter noen lavprisbutikker samt kiosker og bensinstasjoner. Store kjeder som Metro og Tengelsmann vil i stedet fjerne engangsemballasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere