RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Fredriksen-bud

Sist oppdatert:
Styre i Mosvold Drilling har i dag gjort en foreløpig vurdering av det varslede budet fra skipsreder John Fredriksen og hans riggselskap SeaDrill. De anbefaler ikke budet. LEs mer her
Ifølge en pressemelding fra styret i Mosvold Drilling så mener styremedlemmene at budet på 14 kroner ikke reflekterer de underliggende verdiene.

Styret anbefaler derfor ikke de resterende aksjonærene i Mosvold Drilling å akseptere det kommende budet fra SeaDrill.

Uttalelsen fra Mosvold kommer etter at SeaDrill før børs i dag varslet at de hadde kjøpt seg opp til 40,08 prosent i Mosvold Drilling, og samtidig skrev at de intensjoner om å sette frem et pliktig bud på resten av aksjene i Mosvold.

Det er ventet at tilbudsdokumentet vil foreligge til neste uke. Styret i Mosvold vil etter at det endelig tilbudsdokumentet foreligger gjøre en endelig vurdering av budet.

Styret i Mosvold Drilling består av Roy T. Mosvold, Morten Borge og Andreas Ove Ugland. Ingen av disse har solgt sine aksjer i Mosvold i forbindelse med SeaDrills kjøp i riggselskapet. De sitter med mellom 4 og 5 prosent av aksjene i Mosvold, ifølge konsernsjef Magne Kristiansen.

Det ser også ut til at markedet forventer et høyere bud på Mosvold, aksjen handles i dag på OTC-listen på kurser rundt 14,40 kroner.

Hvor høyt må budet være for at styret vil anbefale det?

- Det tar vi ikke stilling til. I først omgang har vi kun sagt at budet ikke reflekterer de underliggende verdiene, sier Kristiansen til iMarkedet.no

Aksjonærene som solgte de første 39,5 prosentene av Mosvold til SeaDrill i begynnelsen av desember fikk 13,50 kroner pr. aksje, men fikk samtidig muligheten til å tegne seg i emisjonen som finansierte SeaDrill-kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere