RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Frontline-bud med giftpiller

Sist oppdatert:
Styret i tankrederiet General Maritime med Peter Georgiopoulos i spissen har i dag avvist et budforslag fra Frontline. Samtidig hever Peter G nå forsvarsverker for eventuelle nye fremstøt
Frontline fremsatte forslaget om et bud allerede onsdag i forrige uke i form av et ikke offentlig brev til styret i General Maritime. Brevet er først gjort kjent i dag i forbindelse med at styret nå har behandlet og avvist skipsreder John Fredriksen og Frontlines budforslag.

Frontline hadde satte frist til klokken 16 London-tid i dag for Genmar-styret til å svare, noe de nå har gjort. Dette er andre gangen Peter G og Genmar avviser Fredriksen & Co. Budet fra Fredriksen lød på 39 dollar pr. aksje med ifølge Genmar, en rekke forbehold. Forrige avvisning kom i julen i fjor.

- Styret har vurdert Frontlines forslag og konkludert at det ikke reflekterer den underliggende verdien av selskapet og ikke er i den beste interessen for våre aksjonærer, sier Peter G. i en kommentar.

Han påpeker også at General Maritime ikke aktivt jobber med å selge rederiet eller å gå inn i fusjoner, men har alltid vært åpne for å se på alle muligheter for å skape verdi for rederiets aksjonærer.

Hever forsvarverkene

Genmar-styret ser imidlertid ut til å ta trusselen om et fiendtlig bud fra Frontline såpass alvorlig at de nå setter i verk sikkerhetstiltak, les giftpiller.

Tiltakene som nå er godkjent av styret er utstedelse av en tegningsrett pr. eksisterende aksje med rett til tegning av en ny aksje. Tegningsretten vil bli delt ut som ekstraordinært utbytte.

Videre er det gjort endringer i vedtektene som gjør at forslag om nominasjon av nye styremedlemmer eller saker til den årlige ordinære generalforsamlingen må være selskapet i hende minst 90 dager før, men ikke mer en 120 dager før årsdagen til forrige generalforsamling.

Styret begrunner tegningsrettene med at det garanterer alle aksjonærer lik behandling i tilfelle av bbud på selskapet, og for å forhindre delvise bud eller forsøk på å presse ut andre aksjonærer.

Tegningsrettene vil ikke bli utløst dersom det kommer etter styrets vurdering kvalifisert bud på Genmar. Kravene er at det er et rent kontantbud uten forbehold om finansiering og at minst 75 prosent av aksjonærene godtar budet skriftlig.

Var klar for rask

Fredriksen & Co hadde nok ønsket seg en noe mer positiv tilnærming fra Peter G, som også i fjor valgte å svare Frontlines fremstøt med offentlig avvisning.

Frekriksen skriver i sitt tilbudsbrev at var klar for en rask forhandlingsrunde, og kunne være beredt til å presentere en avtale allerede tirsdag.

- Vi har ikke gjort noen offentlige annonsering av dette på dette tidspunkt, og vi ville foretrekke å diskutere våre ideer med styret i General Maritime på en konfidensiell ikke offentlig-basis. Dersom vi ikke er i stand til å samarbeid mot en sammenslåing, vil vi vurdere alle mulige alternativer, skriver Fredriksen i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere