RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser økning i boligprisene

Sist oppdatert:
Hans Jacob Hansen i byggkonsulentselskapet OPAK avviser noen økning i boligprisen i år. Han mener at de som spår oppgang taler mot bedre vitende
(Bilde: Faksimile fra Aftenposten)

Prisene er på vei ned, sier Hans Jacob Hansen til Aftenposten.

- OBOS sa i forrige uke at de regner med prisøkning på 5 prosent i år for deres boliger i Oslo-området. Eiendomsmeglerforbundet spådde på sin side 4 prosents økning på landsbasis. Dette har jeg ingen tro på. Prisene er allerede på vei nedover, og det er lite som tyder på at trenden skal stoppe med det første, Hansen, som er sjef for byggkonsulentselskapet OPAK.

OPAKs metode for å måle boligprisen gjøres ved at de i løpet av to uker i november hvert år registrerer verditakst til samtlige leiligheter som annonseres i Aftenposten. OPAK-tallene viser en klar nedgang i forhold til mai, og nedgangen er bred. Både leiligheter og større boliger har falt i pris i perioden. Størst er nedgangen for rekkehus og tomannsboliger, hvor fallet er på 9,3 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere