RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser ny strileferge til Bergen

Sist oppdatert:
BNR avviser at de har planer om hurtigbåt fra Sotra og Nordhordaland til Bergen.

Det var onsdag morgen NRK Hordaland meldte at Bergen Nordhordaland Rutelag (BNR) ser på mulighetene for å åpne nye ruter med hurtigbåter mellom Bergen sentrum og Sotra og Nordhordaland. Målet var ifølge meldingen å fjerne bilkøene på innfartsårene til byen.

BNR driver fra før fergerute mellom Askøy og sentrum, og har fått driften på denne ruten i økonomisk balanse. Straume på Sotra og Knarvik i Nordhordaland er aktuelle reisemål for BNR, dersom det blir aktuelt med nye strileferger til Bergen, het det i meldingen.

Fylkesordfører Torill Selsvoll Nyborg kaller ideen spenstig og fristende, og ønsker strilefergen velkommen. Men nå kan det altså se ut til at planene ikke har grobunn i virkeligheten.

- BNR har ikke uttalt seg om at vi vil utvide noe rutesamband. Det er en ansatt i BNR som på eget initiativ har kommet med sine egne meninger om løsninger på kollektivtransporten. BNR har verken materiell, intensjoner eller interesser av å kjøre ruter som ikke er lagt ut av Fylkeskommunen og dermed er innbefattet av støtteordninger, sier BNR-direktør Trygve Tønnessen til NRK Hordaland onsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere