RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Opticom-spekulasjonene

Sist oppdatert:
Spekulasjoner rundt Opticom har løftet aksjekursen til selskapet torsdag. Robert Keith avviser påstanden
Torsdag var rykte- og spekulasjonsmøllen i Opticom igjen i gang. Denne gang er det Opticoms Fast-post som er hovedfokus.

Opticom har som kjent en eierandel på rundt 30 prosent i programvareselskapet Fast. Spekulasjonene går ut på hva som skjer videre med denne posten, etter at Opticom igjen leverte en kvartalsrapport uten positive fremtidsutsikter.

Selges Fast-posten vil plutselig Opticom ha mye penger.

- Vi vil ikke gjøre det, gjentar Opticom-sjef Robert Keith overfor iMarkedet.no. Han opprettholder dermed sin tidligere holdning til et nedsalg.

Avviser skattedebatten

Hovedårsakene til at Opticom ikke vil selge ut Fast-posten er at Keith mener det er verdifullt å sitte på en slik strategisk post i Fast. I tillegg mener han at Opticoms verdi vil bli ubetydelig hvis Fast-posten selges, noe som er strategisk lite ønskelig for selskapets videre drift.

Sist mener Keith at det utløses skattebelastning ved salg av Fast-aksjene. Det siste poenget er det imidlertid flere aktører i finansmarkedet som er uenig i.

Enkelt aktører iMarkedet.no har vært i kontakt med mener at et salg av Opticoms Fast-aksjer ikke gir skattebelastning. Keith gjentar imidlertid at skatt utløses ved salg.

Han sier at nye skatteregler fra 2006 ikke vil gi skatt for Opticom som selskap, men det vil uansett gi skatt ved en videreformidling til aksjonærene.

- Vi vil gjøre dette bare hvis vi vil slutte, og det vil vi ikke, sier Keith til iMarkedet.no.

Vurderer fremtiden til TFE

Keith sier videre at han og partneren Thomas Fussell nå vurderer fremtiden til datterselskapet TFE.

- Det er historier ute om at vi skal legge ned (TFE red. anm.). Det er ikke riktig at vi bare skal stenge, sier Keith til iMarkedet.no.

Han sier videre at det er en diskusjoner mellom Thomas Fussel/Robert Keith og forskningsledelsen i TFE om den videre fremtiden.

- Det er uenighet mellom forskningsledelsen og Tom og jeg, sier Keith.

En av mulighetene er å ikke stenge hele TFE-selskapet, fordi man mener at patentporteføljen til selskapet er verdifull. Keith sier videre til iMarkedet.no at man må ha aktiv forskning for å holde patentporteføljen "frisk".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere