RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser SVs skoleforslag

Oslo (NTB): SVs partikolleger i den rødgrønne regjeringen avviser kategorisk partiets krav om å avvikle alle private skoler.

? Vi vedtok en ny privatskolelov i mai 2006 for å stanse etableringen av kommersielle privatskoler. Men vi sa ja til private skoler som Montessori og Steinerskolen som en viktig del av mangfoldet i utdanningssektoren. Arbeiderpartiet har ingen planer om å endre den loven eller endre standpunkt. Dette er urealistisk politikk, sier Arbeiderpartiets skoletalskvinne Gerd Janne Kristoffersen til Aftenposten.

? Privatskoleloven skal ikke endres. Jeg er glad i den offentlige skolen, men jeg har ingen problemer med å akseptere alternative pedagogiske og religiøse skoler, sier skolepolitisk talskvinne i Sp, Inger S. Enger.

Vedtaket på SVs landsmøte søndag er i strid med regjeringens politikk, som er tuftet på et bredt forlik med Stortinget som sikrer private alternativer til den offentlige skolen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere