Avviser terrorpågripelse i Polen

Foto: Øijord, Thomas Winje (Scanpix)

Polske medier meldte at en mann var pågrepet for delaktighet i Oslo-terror, men politiet avviser dette.

25.07.11 15:15

Polsk politi avviser at de har foretatt en pågripelse eller at noen er siktet i forbindelse med bombeangrepet ved regjeringskvartalet i Oslo fredag.

Det var polske medier som mandag brakte nyheten om det som skulle være en arrestasjon i byen Wroclaw i tilknytning til Oslo-terroren, men kort tid etter ble denne nyheten dementert.

Nyheten som ble viderebrakt her hjemme, først av Dagbladet.no, var at en polsk mann som driver en nettbutikk som blant annet selger kjemikalier skulle være pågrepet etter en razzia i byen Wroclaw og at denne pågripelsen hadde sammenheng med terrorangrepet i Oslo.

Men dette blir altså avvist.

Polsk politi har gjennomført flere raid i byen Wroclaw på oppfordring fra norsk politi. Innehaveren av en butikk er avhørt, melder TV 2

Polske medier, blant dem onet.pl., skrev først at en talsmann for polsk politi, Mariusz Sokolowski, bekreftet at de hadde foretatt seg noe etter henvendelse fra norsk politi, uten at han vil gå i detaljer.

En talskvinne for påtalemyndigheten i Polen, Margaret Wroclaw Klaus, uttalte ifølge samme nettsted at operasjonen ble gjennomført søndag.

Norsk politi ønsket ikke å kommentere dette.

- Jeg har ingen kommentar til det, sier politiadvokat Carol Sandbye til Dagbladet.

Ifølge Polskie Radio skulle mannen være kjent av politiet fra før. Gjennom sin virksomhet, har han også kontakter i Skandinavia.

Dagbladet.no peker på at Breivik i det forsvarsskriftet han publiserte rett før terrorhandlingene forteller at han bestilte kjemikalier han trengte til utløseren fra en nettbasert, polsk leverandør.

I forsvarsskriftet er det i detalj beskrevet hvordan han har skaffet seg de nødvendige våpnene og ingrediensene til å lage bomber.

Hva som ble anskaffet, når det ble bestilt, hva bruksmålet var, mengde, leverandør, kostnad, betalingsmiddel, dekkhistorie og til og med hvor stor risiko som var involvert ved anskaffelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.