Avviser Uppstrøms sykemelding

Foto: Scanpix

Bergen tingrett krever at bedrageri-tiltalte Tor Arne Uppstrøm møter til rettssaken sin.

29.01.09 14:28

(iBergen.no) 5. januar skulle skandaleinvestor Tor Arne Uppstrøm møte i retten og svare for anklager om grovt økonomisk utroskap. Men for andre gang uteble han med en sykemelding fra en psykiatrisk klinikk i London.

Tvilte på sykemelding
Bergen tingrett betvilte sykemeldingen og fikk den etterprøvd at sakkyndig professor Kjell Noreik. Onsdag leverte han i retten sin konklusjon, som støttet Uppstrøms engelske lege i hans vurderinger.

Klokken 13.00 torsdag kom kjennelsen fra Bergen tingrett. Den slo dårlig ut for Uppstrøm. Etter en gjennomgang av hele saken besluttet retten å avvise sykemeldingen.

- Retten har besluttet at han ikke har gyldig frafall. Vi er fornøyde med at vi har fått medhold, sier aktor i saken, Ole Bjørn Mevatne til iBergen.no.

Samtidig har rettssaken inntil videre blitt utsatt.

- Jeg vil nå ta en diskusjon med statsadvokaten om hva vi skal gjøre. Det er statsadvokaten som må beslutte en eventuell pågripelse i utlandet. Rettssaken vil bli berammet igjen når det er mulig å fremme saken, tilføyer Mevatne.

Uppstrøm skulle ha stilt på tiltalebenken allerede for to år siden, sammen med Carl-Fredrik Seim og Bertram Vedeler. Men saken ble utsatt for Uppstrøms del fordi den bedrageri-tiltalte investoren leverte sykemelding.

Dømt til fengsel
En meget motvillig rett godtok fraværet under sterk tvil og fortsatte saken mot hans medtiltalte. Etter tre måneders rettsforhandlinger ble Seim dømt til fengsel i fem og et halvt år, mens Vedeler fikk to år.

Samtidig bodde Uppstrøm i London, der han til tider var innlagt på psykiatrisk klinikk med diagnosen depresjon og selvmordstanker. Siden har saken mot ham blitt forsøkt ført for retten, men ble utsatt på grunn av 65-åringens ulike sykehusopphold.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Mistet jobben
400 ansatte mistet arbeidsplassene sine på Mjellem og Karlsen i 2002.

Da var det bare gått få uker siden Uppstrøm og Seim overtok styringen i bedriften. Under den påfølgende etterforskingen reiste Uppstrøm til England der han angivelig lever et liv i luksus. Det spekuleres i om han driver med salg av kunst.

Les mer på iBergen.no:Stefar frifunnet for barnemishandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag