RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser vennskap med kommisjonsleder

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Psykiater Torgeir Husby er tidligere omgangsvenn med lederen for kommisjonen som skal kvalitetssikre Breivik-rapporten.

Psykiater Torgeir Husby beskrev i et avisintervju for to år siden kollega Karl Heinrik Melle som «en av mine nærmeste venner». Nå skal Melle lede kommisjonen som skal kvalitetssikre rapporten om terrorsiktede Anders Behring Breiviks mentale helse.

Det er Aftenposten som tirsdag skriver om forholdet mellom Husby, en av de to rettsoppnevnte psykiaterne som vurderte Breivik som strafferettslig utilregnelig, og psykiater Karl Heinrik Melle, mannen som skal lede kommisjonen som skal gi en uavhengig vurdering av rapporten.

Til avisa sier Melle at Husby og han var omgangsvenner da Melle jobbet under Husby i Trondheim i årene fra 1989 til 1994. Men han sier de to har hatt liten kontakt de siste 14 årene. Melle mener selv han er habil til å lede kommisjonen som skal vurdere rapporten.

- Jeg gjorde denne vurderingen av habilitet ut fra vårt regelverk da denne saken kom. Men jeg skjønner det ikke er helt uproblematisk, sier han til avisa.

Husby sier Melle tidligere var en god venn, men at de to ikke har vært omgangsvenner siden 1995.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere