*Nettavisen* Nyheter.

Avvist av Høyesterett, men ikke avgjort

Oslo (NTB-Iselin Rønningsbakk/ Peter Tálos): Høyesterett har avvist medienes anke om overføring av Anders Behring Breiviks forklaring. Men spørsmålet er ikke endelig avgjort før Oslo tingrett har behandlet en ny søknad.

13.04.12 17:08

Bakgrunnen for medienes anke, som ble avvist av Høyesterett fredag, var spørsmålet om tingretten suverent kunne avgjøre en forespørsel om filming av rettsforhandlingene.

- Vi beklager at det ble dette resultatet. Det var ikke uventet fordi vi hadde en nokså klar avgjørelse mot oss i lagmannsretten, men vi kunne ikke la det være uprøvd i Høyesterett også, fordi denne saken er så stor og viktig, sier Nils E. Øy, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, til NTB.

- I vår fornyede søknad har vi påpekt at den nye situasjonen som foreligger med den andre sakkyndigrapporten, gjør Breiviks forklaring og framføring i retten mer sentral enn den var før den rapporten, sier Øy.

- For snart 30 år siden fikk vi en bestemmelse i domstolloven om at det kunne bli tillatt å overføre rettssaker helt eller delvis. Hvilken sak er det da vi skal få lov til å overføre skikkelig om det ikke er nettopp denne saken? Det vil aldri være en sånn sak igjen, sier Nils E. Øy, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.