Avviste drapsanke på 45 sekunder

DREPT: Soldaten Lee Rigby ble brutalt drept i London i mai 2013.

DREPT: Soldaten Lee Rigby ble brutalt drept i London i mai 2013. Foto: Toby Melville (REUTERS)

Drapsmannen til Lee Rigby ble klubbet ned av dommeren da han anket drapsdommen.

03.12.14 18:13

Det ble særdeles kort prosess da ankesaken etter drapet på soldaten Lee Rigby i London i 2013 startet i appelldomstolen i London onsdag.

I februar ble Michael Adebolajo (29) og Michael Adebowale (23) dømt til henholdsvis fengsel på livstid og minimum 45 års fengsel for det bestialske drapet på Rigby.


Drept med kjøttøks
Den 25 år gamle soldaten Lee Rigby ble i mai 2013 først kjørt ned og deretter stukket til døde med en stor kniv. Deretter dro Adebolajo og Adebowale den livløse soldaten ut i gaten og forsøkte å halshogge ham med en kjøttøks.

Rett etter drapet ble de to selverklærte islamistene filmet av rystede forbipasserende mens den ene av dem forklarte hva de hadde gjort samtidig som han holdt opp kniven og kjøttøksa med blodige hender. Du kan se videoen lenger nede i saken.

Håper det var siste gang
I High Court sa Adebolajo at ikke skulle bli dømt fordi han var i krig med Storbritannia. Dommeren brukte 45 sekunder på å avvise anken på det grunnlaget. Dommeren avviste også at de to skulle få redusert straff, skriver Daily Mail.

Aimee West, som var forlovet med Lee Rigby da han ble drept, sa at hun håper dette var siste gang hun hører fra drapsmennene.

Her kan du se videoen av Michael Adebolajo (29) og Michael Adebowale (23) like etter drapet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.