RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Awilco og Sinvest kjøper riggene

Sist oppdatert:
Storeierne Awilco og Sinvest kjøper de tre oppjekkbare riggene som Petrojack har under bygging. Les mer her:
Awilco Offshore og Sinvest melder at de i går blir enige med Petrojack om å kjøpe de tre oppjekkbare riggene selskapet har under bygging.

Awilco og Sinvest betaler rundt 600 millioner dollar for riggene, og kjøpet er avhengig av en due dilligence samt at generalforsamlingen i Petrojack godkjenner salget.

Awilco og Sinvest eier hver rundt 20 prosent av aksjene i Petrojack. Den tidligere sterke eieren Berge Gerdt Larsen sitter med rundt 18 prosent av aksjene.

Selskapene meldte i forrige uke at det var de som sto bak forhandlingene om å kjøpe riggene.

Bekrefter interessen for Petrojack

Petrojack har tre jack-up rigger under bygging ved Jurong Shipyard i Singapore og disse har vært ettertraktet den siste tiden.

Tidligere hadde den amerikanske riggkjempen Transocean en opsjon på å kjøpe riggene for 180 millioner dollar pr. stk, men valgte ikke å benytte seg av denne opsjonen. Transocean hadde også det kommersielle ansvaret for jack-up riggene i opsjonsperioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere