RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Awilco raider Petrojack (Ny)

Sist oppdatert:
Det er hett i den norske riggmarkedet. Nå forsøker Awilco Offshore et raid på Berge Gerdt Larsens riggselskap Petrojack. Les mer her
(Illustrasjonsbilde)

Awilco Offshore opplyser nå at de byr på riggselskapet Petrojack. Tilbudet er på 14,7 kroner pr. aksje, noe som representerer en premie på 9,5 prosent i forhold til børskursen i går. Awilco vil gjøre opp oppkjøpet med egne aksjer og bytteforholdet er 2,31 Awilco-aksjer per aksje i PetroJack.

Det opplyses videre at Awilco Offshore allerede eier 20,7 prosent av aksjene i Petrojack, og i en flaggemelding fremkommer det at Odin-fondene har akseptert budet.

Storeier Berge Gerdt Larsen sitter på rundt 15 prosent av aksjene i Petrojack, men det har ikke lykkes iMarkedet.no å få bekreftet at det den kjente investoren som har solgt.

Adm. direktør Lars Moldestad i PetroJack vil ikke gi noen kommentarer til budet, da det ikke er fremlagt for styret i selskapet.

I en pressemelding skriver PetroJack at de vil avholde et styremøte torsdag ettermiddag klokken 15.00 for å diskutere budet, og vil komme med en uttalelse før børsen åpner fredag.

Henrik Fougner, adm. direktør i Awilco Offshore, forteller til iMarkedet.no at de er meget positive til en konsolidering i sektoren. De prøver nå å sitte seg i forsetet av denne konsolideringen, og mener å tilby aksjonærene i PetroJack noe helt spesielt.

- Vi mener å kunne tilby aksjonærene i PetroJack muligheten til å være med videre i et selskap med større størrelse, sier Fougner til iMarkedet.no og trekker frem samarbeidet innenfor etableringen av en driftsorganisasjon med Sinvest.

Han vil ikke kommentere om selskapet har ført samtaler med andre riggselskap, men gjentar at Awilco Offshore er positive til en konsolidering av sektoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere