RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vibeke Johnsen

Aylar: - Vil aldri dit igjen

Sist oppdatert:
- Jeg håper jeg aldri skal hit igjen, sier Aylar Lie om opplevelsen i retten. Fredag ble hun dømt for promillekjøring.

(Oslo Tingrett/SIDE2): Glamourdronningen ble fredag formiddag dømt til 16 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år, samt en bot på 17.000 kroner for promillekjøring i påsken.

- Fremmed by
Det var natt til påskeaften i år glamourdronning og popartist Aylar Lie (22) ble pågrepet av politiet i Hemsedal - og siktet for fyllekjøring. Hun ble stanset i en rutinekontroll på riksvei 52 ved Grønlia ved det populære vintersportsstedet.

Hun hadde en promille på 0,64. I tillegg har hun ikke førerkort.

- Jeg har aldri vært så kamerasky noengang som idag, sa Aylar og tittet mer ned i bordet og på sin advokat John Christian Elden enn på pressefolkene tilstede.

Modellen forklarte i retten at hun hadde drukket «tre-fire rusbrus» i løpet av kvelden. Hun oppga at hun hadde følt seg i en vanskelig situasjon utpå natten da hun ikke hadde noe sted å bo og var i en fremmed by. Siden hun hadde øvelseskjørt svært mye, tok hun sjansen på å sette seg bak rattet.

- Ikke så lurt
- Jeg synes ikke det var så lurt, sa hun etter at både dommerne og advokat Elden spurte hva hun syntes om sin egen handling.

Saken mot Aylar var en såkalt tilståelsessak, siden hun har innrømmet forholdet. Det hadde også påtalemyndigheten lagt vekt på i sin påstand om straff.

Aktors påstand i saken var betinget fengsel i 18 dager og bot på 17.000 kroner.

Aylar var i godt humør da hun møtte i retten, men var preget av alvoret og innrømmet etterpå at hun var nervøs i vitneboksen.

- Jeg håper dette var første og siste gang jeg var her, sier hun. Aylar godtok dommen på stedet og vil ikke anke. I tillegg til boten, får hun sperrefrist for å kunne kjøre bil i 14 måneder, to måneder mer enn normalt for å ha kjørt uten førerkort.

På spørsmål om hun synes hun ga et godt signal til andre unge ved å ta sin straff, svarte hun;

- Uff, jeg vet ikke, kan vi gå nå, sa glamourjenta til advokat Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere