Gå til sidens hovedinnhold

Ba for sine nærmeste - ble hørt

Rett før jul fikk korttidsbeboere på Smestadhjemmet beskjed om å flytte. To av de pårørende holdt sterke appeller til bydelsutvalget.

Ullern: I åpen halvtime under bydelsutvalgets møte før jul holdt Claire Patterson og Ole Finn Kavli hver sin appell på vegne av pårørende. Pattersons mann og Kavlis far hadde nylig fått beskjed om at rullerende korttidsplass ved Smestadhjemmet var sagt opp og at de begge skulle flyttes til Madserud sykehjem. Rullerende korttidsplass innebærer at man er tre uker på sykehjemmet og tre uker hjemme.

Slippe belastningen

83 år gamle Claire Patterson var fortvilet over dette vedtaket på egne og sin 93 år gamle manns vegne.
Han trives så godt på Smestadhjemmet, hvor han har det bra og føler seg hjemme. Han klarer ikke å tenke seg en flytting. Det er gangavstand for meg og jeg kan besøke han så ofte jeg vil. Vi er minstepensjonister og en drosjetur for meg til Madserud vil koste cirka 300 kroner frem og tilbake. Vi er jo eldgamle og burde slippe denne belastningen, sa blant annet Patterson.

Dypt fortvilet

Ole Finn Kavli viste til at hans far ville bli hardt rammet.
Han føler seg hjemme på Smestadhjemmet. Familien har gangavstand til å besøke han. Han er dypt fortvilet når han får høre at han må flytte. På Smestadhjemmet får han omsorg med hjerte og nærhet til familien. Jeg ber om at bydelen omgjør dette vedtaket, sa Kavli.
Etter jul kom den gledelige meldingen om at bydelsadministrasjonen hadde omgjort vedtaket. I forbindelse med oppsigelse av 13 korttidsplasser ble de rullerende plassene også rammet. De rullerende plassene til Patterson og Kavli blir nå opprettholdt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis