*Nettavisen* Nyheter.

BA og Ronny Olsen

Pedofili-overgriperen Ronny Olsen liker ikke at BA har trykt navn og bilde av ham.

27.10.05 15:46

Han har nettopp fått sin fjerde overgrepsdom. Ofrene er gutter i 10-15 års alderen. De fleste var tilknyttet barnevernet og overgrepene har hatt islett av vold i seg.

Ronny Olsens advokat har klaget BA til Pressens Faglige Utvalg. Det vil jeg også gjøre. Jeg vil anklage BA og BT og alle andre som har omtalt saken for å ikke tidligere ha bragt navnet og bildet av Ronny Olsen slik at de siste ofrene i hvert fall i teorien, hadde en mulighet til å vite hvem de innlot seg med.

Når det er sagt er det bare å berømme BA for denne gangen å gå ut med bildet og navnet. Når folk er så hyggelig at de kjøper avisen i påvente av å få informasjon om hva som foregår, er det utrolig provoserende for leseren å få åpenbart filtrert informasjon. Dette har du ikke godt av å lese så her holder vi tilbake.

BA har tidligere trykket bildet av Ronny Olsen sladdet. De ventet med å trykke det til etter den fjerde dommen forelå. Rent rettslig var det ingen ting i veien for å trykke bildet allerede etter den første dommen. Det er trykkefrihet i dette landet og informasjonen er offentlig. Når avisene ikke gjør det er det en selvpålagt sensur som nå heldigvis er i ferd med å falle.

Bør alle som dømmes få navn og bilde i media? Det kan godt hende at det vil oppstå medier som vil profilere seg på det, men BAs vurdering har tydeligvis vært at denne mannen er farlig for samfunnet og nå har det vært så mange gjentagelser at det er på tide å blåse identiteten.

Er det noen gjerningsmenn som absolutt ikke bør få navn og bilde i media? Ja, i de tilfellene der dette vil gjøre livet enda verre for ofrene, f.eks i incestsaker. I det hele tatt bør vurderingen i større grad være basert på hvilke grunner det er for ikke å trykke navn og bilde enn hvilke som taler for at en skal gjøre det. I regelen bør en gjøre det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.