RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ba om 14 års fengsel for Orkanger-drapet

Orkanger (NTB): Aktor la torsdag ned påstand om 14 års fengsel for 27-åringen som er tiltalt for å ha drept Harry Arve Nakstad (59) i Orkdal fjor høst.

Den tiltaltes forsvarer mener dette er en for streng straff fordi drapet ikke kan anses som forsettlig. Ifølge ham er den tiltalte skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge, og ba av den grunn om at 27-åringen dømmes til sju års fengsel, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Den tiltalte 27-åringen skal ha blitt irritert da Harry Arve Nakstad ringte politiet og klaget på festbråk 8. oktober i Orkdal i fjor. Ifølge tiltalen skal han ha slått Nakstad flere ganger i hodet med et balltre. Han ble funnet død dagen etter med omfattende hodeskader.

Hendelsen skal ha skjedd i tiltaltes leilighet, der to andre personer var på besøk. Den ene besøkende skal etterpå ha hjulpet tiltalte med å bære den hardt skadde mannen tilbake til 59-åringens leilighet. Den andre skal ha vært med på å gjøre rent hos tiltalte.

På balltreet er det funnet DNA-bevis fra både den tiltalte og den døde mannen. Tiltalte vedgår å ha brukt slagvåpenet mot Nakstad, men ikke å ha slått ham med det. 27-åringen har forklart til politiet at han hadde drukket en halv liter med hjemmebrent, og at han hadde tatt en del tabletter drapskvelden.

Rettssaken begynte i Sør-Trøndelag tingrett mandag, og dom vil bli avsagt fredag 27. april, ifølge Avisa Sør-Trøndelag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere