Gå til sidens hovedinnhold

Ba om halvannet års fengsel for vold mot barnevernsansatte

Otta (NTB): Aktor la onsdag ned påstand om 18 måneders fengsel for mannen som har innrømmet vold mot to barnevernsansatte på Otta i fjor høst.

Prosedyrene ble holdt i Nord-Gudbrandsdal tingrett onsdag ettermiddag. Forsvareren ba om full frifinnelse, subsidiært at den tiltalte mannen, som er i slutten av 20-årene, anses på mildeste måte, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Barnevernsleder Kristin Kalbakk er en av de to voldsutsatte kvinnene saken gjelder. Hun sier hun håper dommen står i samsvar med det hun og kollegaen ble utsatt for - og at det er ubegripelig hvis tiltalte bare dømmes til ett år og seks måneder i fengsel.

Den tiltalte mannen erklærte seg skyldig da rettssaken startet tirsdag. Ifølge tiltalen ble de to kvinnene fra barnevernet blant annet slått i hodet gjentatte ganger. En av dem fikk brudd på hodeskallen og hjernerystelse, og begge ble sykmeldt etter hendelsen.

Tiltalte sier han er svært lei seg for det han gjorde, og at han har vært langt nede etter voldsepisoden, som fant sted på et kommunalt kontor i oktober.

Dommen er ventet 31. januar. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai