*Nettavisen* Nyheter.

Ba politiet tørke seg i ... med trafikkboten - ble frifunnet

BLE STOPPET: Mannen ble stoppet vinterstid av politiet, men nektet å godta boten og ba politibetjenten tørke seg et visst sted med den. Nå er han frifunnet av Indre Finnmark tingrett. Illustrasjonsfoto. Foto: Johansen, Erik (SCANPIX)

Finnmarkingen slapp til og med å betale boten.

26.10.14 22:45

(nordlys.no): Det var i midten av januar mannen i 20-årene befant seg på veiene i Finnmark. Ute var det mørkt, men oppholdsvær samt endel nysnå på veien. Veien han kjørte på var i tillegg smal, svingete og med flere uoversiktelige bakketoppe, skriver Nordlys.

Da han etter en stund ble liggende bak en bil som kjørte et godt stykke under den fartsgrensen på 80 km/t valgte finnmarkingen å slå på kurvetåkelys samtidig som han hadde på kjørelys. Et stykke senere ble han stanset i politikontroll av en kvinnelig politibetjent, som bøtela mannen for feil lysbruk - til mannens store fortvilelse.

"Tørke seg et visst sted"

Han nektet å godta boten da han mente han hadde gjort en korrekt avgjørelse i forhold til kjøreforholdene. Men da han ikke fikk sjansen til å argumentere hvorfor han valgte å bruke både kurvetåkelys og kjørelys, ble han oppgitt og irritert. Som en følge av dette ba han politibetjenten om "å tørke seg et visst sted" med boten.

I Indre Finnmark tingrett stilte derfor mannen nylig tiltalt for brudd på trafikkloven samt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann.

Ikke tilstrekkelig fornærmende

Tingretten fant imidlertid at mannen hadde rett i forhold til sin vurdering av kjøreforholdene, og at han derfor ikke kunne dømmes for bruk av både kurvetåkelys og kjørelys samtidig.

Videre fant retten at å be den kvinnelige politibetjenten om "å tørke seg et visst sted" med trafikkboten ikke var forulempende nok til at mannen kunne straffes for å ha forulempet en offentlig tjenestemann. Tingretten peker på at terskelen for konkrete skjellsord er lav, men ettersom ingen av disse konkrete skjellsordene var blitt fremsatt, samt at mannens atferd ikke kunne ses på som tilstrekkelig fornærmede, måtte mannen frifinnes - også for dette punktet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag