Ba USA avlytte opposisjonen i Panama

Panama by (NTB-Reuters): Panamas president Ricardo Martinelli skal i fjor ha forsøk å presse amerikanerne til å hjelpe ham med å avlytte sine politiske motstandere, ifølge et WikiLeaks-dokument.

Rapporten fra den amerikanske ambassaden i Panama viser at Martinelli, som ble valgt til president i fjor, sendte en melding til ambassaden om at han «trengte hjelp til å avlytte telefoner».

Den amerikanske ambassadøren skal ifølge rapporten ha avslått å tilby hjelp med avlytting gjennom det amerikanske narkotikapolitiet DEA som Panama samarbeider med.

Martinelli skal deretter ha kommet med en indirekte trussel om å avslutte samarbeidet med amerikanerne mot narkotikasmuglingen i landet, dersom han ikke fikk den hjelpen han ønsket.

Presidenten ramset opp flere grupper og personer han ville avlytte, og «gjorde ingen forskjell på legitime sikkerhetstrusler og politiske motstandere», ifølge USAs ambassadør, Barbara Stephenson.

Lørdag gikk Martinelli ut og avfeide dokumentet som WikiLeaks har lekket, som en feiltolkning, og avviser at han ville avlytte noen telefoner. Han understreket også Panamas engasjement i kampen mot narkosmuglere og hvitvasking av penger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag