Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Baasland møter i retten

Foto: Roald Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nye vitner skal belyse Bjarte Baaslands helsetilstand.

Mandag er det duket for nok en rettsrunde for Bjarte Baasland, da ankesaken i den mye omtalte bedragerisaken starter i Borgarting lagmannsrett.

Det er satt av en dag til saken, og Baaslands forsvarer, advokat John Chr. Elden, forteller at nye viner skal forklare seg i retten.

- Vi har nye vitner som vil belyse Baaslands medisinske tilstand og hva som er årsaken til at spillemanien tok overhånd, sier Elden til NTB, ifølge NRK.

Ny diagnose
Baasland har ifølge VG fått diagnosen velokardiofacialt syndrom (VCFS). Dette gir blant annet utslag i at man har problemer med å forholde seg til tall, og at man sliter med emosjonell kontroll og emosjonelle vansker.

Biskop-sønnen ble i oktober i fjor dømt til fire års fengsel for grovt utroskap i Oslo tingrett. Han ble også dømt til å tilbakebetale 26,7 millioner kroner til Cecilie Nustad.

- Vi er svært overrasket over dommens utfall. Vi registrerer at retten ikke har vist noen rettspraksis som begrunnelse for sitt resultat, og vi mener at dommen er betydelig strengere enn det praksis skaper grunnlag for, sa Baaslands tidligere forsvarer, advokat Hege B. Ersdal, til Nettavisen etter domsavsigelsen.

Les egen sak: Baasland fikk fire år

I tingretten sa Baasland seg skyldig i siktelsen om grovt bedrageri. Saken mot den spilleavhengige bispesønnen gikk som en såkalt tilståelsessak, der skyldspørsmålet allerede var avklart.

Anken gjelder straffeutmålingen, og ikke skyldspørsmålet.

Ifølge Elden vil Baasland selv møte i retten mandag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!