RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Baasland tar studiepermisjon

Sist oppdatert:
Ernst Baasland vender ikke tilbake til biskopembetet i midten av november.

Biskop Ernst Baasland har fått innvilget studiepermisjon i tre måneder.

Planen var at Baasland skulle returnere som biskop i Stavanger 17. november, men nå skal han isteden bruke permisjonstiden blant annet til å holde forelesninger ved universitet i Stellenbosch i Sør-Afrika, melder NRK.

Baasland ble slått personlig konkurs 11. september i år. Både han og kona Bodhild hadde tatt opp store lån på mange millioner kroner for å hjelpe sønnen Bjarte, som hadde brukt opp pengene på pengespill på internett. 17. september ble det kjent at Bjarte Baasland har brukt rundt 60 millioner kroner på internettspill.

Ernst Baasland har hatt velferdspermisjon siden han ble sykmeldt i sommer. Det er domprost Berit M. Andersen som vil fungere som biskop under Stavanger-biskopens permisjonstid.

Ernst Baasland har anket konkurskjennelsen til Gulating lagmannsrett. Avgjørelsen er ventet i løpet av noen uker, skriver Aftenbladet.no.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere