Den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er under etterforskning for en ny voldtekt.

Etter det Nettavisen er kjent med skal det dreie seg om en voldtekt som skal ha skjedd i november i fjor i Oslo, og spilleren har status som siktet.

Ifølge Nettavisens opplysninger skal han være siktet etter straffelovens paragraf 292 som omhandler voldtekt, ved å ha tvunget seg til samleie.

Nettavisen har fått opplyst at voldtekten skal ha skjedd på et hotellrom i Oslo sentrum. Ifølge TV 2 skal det ha vært en annen fotballspiller og to andre kvinner til stede på hotellrommet.

- Jeg kan bekrefte at det er en ny voldtektssak på ham i Oslo, sier statsadvokat i Møre og Romsdal Ingvild Thorn Nordheim til Nettavisen.

- Saken er under etterforskning.

Les også: Ole Gunnar Solskjær om voldtektstiltalt Molde-spiller: - Vi har valgt å stole på spilleren

Forsvarer hevder saken blir henlagt

Nettavisen er kjent med at Sarr formelt skal ha blitt siktet 26. november i fjor.

Sarr forsvares av Mette Yvonne Larsen. Nettavisen har flere ganger tidligere forelagt henne opplysninger om den nye voldtektssaken, men hun har nektet å gi kommentarer.

Ifølge Larsen har fotballspilleren forklart at det er snakk om frivillig samleie. Senere skal kvinnen ha søkt opp navnet hans, funnet ut at han var tiltalt for sovevoldtekt, og deretter anmeldt ham, skriver TV 2.

Nettavisen får opplyst at Sarr skal ha blitt pågrepet i Molde 26. november og satt i arresten i 12 timer på Molde politistasjon hvor han avga et langt avhør.

Les også: Solskjær brukte voldtektssiktet spiller som kaptein

Larsen hevder også at politiet allerede har gitt henne beskjed om at anmeldelsen fra desember er etterforsket ferdig og vil bli henlagt, skriver kanalen.

Politiadvokat Hilde Strand i Oslo vil ikke kommentere disse opplysningene konkret.

Nettavisen er kjent med at Sarr har anklaget den fornærmede kvinnen i 20-årene for uriktig forklaring.

Advokat Erle Aas Bjørnstad bistår den fornærmede kvinnen i den nye saken.

- Jeg er ikke kjent med anklagene han kommer med mot min klient, sier Aas Bjørnstad til Nettavisen.

Etter det Nettavisen kjenner til vil den nye saken blir brukt som bevis i en annen straffesak, også det en voldtektssak, som er berammet til den 14. februar i Frostating lagmannsrett.

Les også: Molde-kaptein Ruben Gabrielsen feilaktig navngitt som Molde-spiller siktet for voldtekt

Den nye anmeldelsen mot Sarr vil bli brukt som såkalt modusbevis i ankesaken i februar, får Nettavisen bekreftet.

- Hvis man er anmeldt for lignende forhold kan det trekkes inn som modusbevis. Vi kommer til å trekke det inn i den kommende saken, sier Nordheim til Nettavisen.

Les også: Fornærmet kvinne gråt da hun fortalte om at den nå tiltalte Molde-spilleren var kaptein

Frikjent for straff i voldtektssak

Det var i august i fjor at Sarr, da som Molde-spiller, ble frikjent for straff i en voldtektssak Romsdal tingrett. Han ble likevel dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til den fornærmede kvinnen. Dette betyr at tingretten mener det er mer sannsynlig at han har begått voldtekt enn at han ikke har det.

Han ble likevel frikjent for straff fordi beviskravet er så strengt i norske straffesaker.

Påtalemyndigheten, ved statsadvokat Nordheim, anket straffedelen av dommen, mens Sarr anket erstatningskravet. Det er denne saken som er berammet i Frostating lagmannsrett om tre uker.

Nettavisen har i lengre tid prøvd å få en kommentar på den nye voldtektssaken fra politiadvokat Hilde Strand, men hun har hver gang nektet å bekrefte våre opplysninger.

- Politiet ønsker ikke å kommentere saker knyttet til konkrete navn, sier hun til Nettavisen.

John Christian Elden bistår den fornærmede kvinnen i den forrige saken, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Molde-kontrakt terminert

For få dager siden ble kontrakten mellom Sarr og Molde terminert.

Klubben skrev følgende i en pressemelding:

«Molde informerer at klubben og Babacar Sarr gjensidig har terminert avtalen som profesjonell fotballspiller.

Denne beslutning fristiller Babacar fra Molde FK og åpner for muligheten til å fortsette karrieren i annen klubb.

Molde vil takke Babacar for hans innsats som fotballspiller for Molde FK, også gjennom en vanskelig tid for så vel spilleren som klubben.»

Nettavisen får bekreftet av statsadvokat Nordheim at stevningen til rettsaken formelt er forkynt for Sarr. Dermed skal han etter planen møte i retten når saken starter opp.

– Han er godt forberedt og ser frem til å forklare seg på nytt, sier mannens forsvarer, advokat Larsen, til TV 2.

Selv om Molde-kontrakten er terminert anser påtalemyndigheten ikke at det er unndragelsesfare, selv om Sarr ikke er norsk statsborger og det kan være aktuelt med overgang til en klubb i et annet land.

Nettavisen har flere ganger, over tid, forsøkt å få en kommentar fra direktør i Molde, Øystein Neerland, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Det er ukjent om kontraktstermineringen henger sammen med noen av voldtektsanklagene.

Sarr er ved to tidligere anledninger anmeldt for to andre voldtekter, men begge disse sakene ble henlagt. Den ene saken skal angivelig ha skjedd i Norge, mens den andre angivelig skal ha skjedd i utlandet.

Sarr har også anklaget kvinnen i den norske saken for uriktige anklager. Dermed har han anklaget to kvinner for uriktige opplysninger.