*Nettavisen* Nyheter.

Baby (1) fløy ut av bilen i fart

Foto: LiveLeak, YouTube

Landet i motsatt kjørebane hvor det var en imøtekommende lastebil. Se video.

24.01.13 15:31

En jente på ett år overlevde på mirakuløs vis etter at hun ble kastet ut av foreldrenes bil under en krasj i en ulovlig forbikjøring.

Faren (55) til jenta forsøkte seg på en ulovlig forbikjøring på et speilglatt veiunderlag, men alt gikk galt. Bilen spant rundt 180 grader i motsatt kjørebane og krasjet i en imøtekommende bil. Det resulterte i at jenta fløy ut av bilen og landet på veien i motsatt kjørebane. Det hele så ut til å gå riktig så galt, ettersom det kom en lastebil i stor fart.

Sneiet babyen
Men den observante trailersjåføren fikk imidlertid øye på jenta, og klarte å dreie om på lastebilen og sneiet babyen med noen få centimeters klaring.

Russisk politi forteller til lokal TV at barnet ikke hadde på seg noe sikkerhetsbelte, og hadde blitt lagt på et pledd på hattehyllen bakerst i bilen.

Jenta ble påført lettere skader, og ble brakt til et nærliggende sykehus med kuttskader og blåmerker i hodet. Politiet sier at 55-åringen utførte en ulovlig forbikjøring under svært farlige forhold.

Vil heve bøtene
Ulykken ble fanget opp på film av et dashbordkamera i bilen bak ulykkesbilen. Det russiske parlamentet har den siste tiden drøftet om de skal heve bøtene for ikke å bruke sikkerhetsbelte fra 500 rubler (88 kroner) til 5000 rubler (880 kroner).

Russland har den verste sikkerhetsstatistikken for barn i trafikken i hele Europa. Politiet opplyser at barn sitter uten bilbelte i hver tiende trafikkulykke.

Kilder: The Times, Sky News.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.